– Skal vise at vi er kongene av Manchester

Wayne Rooney er frempå i forkant av helgens Manchester-derby, og hevder overfor britisk presse at de røde djevlene – tross Citys enorme sparegris – fortsatt er storebror i industri- og havnebyen.

Publisert Sist oppdatert

Søndag braker det altså løs på City of Manchester Stadium, i en kamp der tre poeng nærmest er en nødvendighet for å holde følge med Chelsea og Liverpool i toppen av tabellen. At de to siste kampene har endt målløse for Uniteds del bidrar ikke til å øke håpet om seier mot byrivalen, men Wayne Rooney har derimot stor tro på at ting vil løsne for de regjerende Premier League-mesterne.

– Kampen på søndag betyr svært mye for spillerne og fansen, spesielt etter overtakelsen av City i sommer. Forhåpentligvis kommer vi til å vise dem hvem som er kongene av Manchester, sier 23-åringen ifølge Daily Mirror.

– City får mye omtale i pressen om dagen, men det er ikke noe som plager oss. Hadde de vunnet trofèer ville det antakeligvis gjort det, men så lenge de kjemper midt på tabellen er det ikke noe vi bryr oss nevneverdig om.

Skylder fansen en derby-seier

Manchester City gikk seirende ut av begge oppgjørene under fjorårets sesong, og Rooney måtte frustrert se de to kampene fra sidelinjen grunnet henholdsvis skade og suspensjon. Nå føler han at spillerne – til tross for "The Double"-suksessen – skylder fansen å vinne et byderby igjen.

– Vi skylder fansen å vinne et derby, selv om vi vant både Premier League og Champions League forrige sesong. I fjor stod jeg over begge kampene, og måtte hjelpeløst sitte og se på mens lagkameratene mine gikk på to smeller. Nå er jeg virkelig motivert foran søndagens møte, konstanterer han.

Powered by Labrador CMS