– Kan ikke kjøpe historie

Ryan Giggs er helt tydelig på en ting etter Manchester Citys eierskifte denne uka: United er, og vil fortsette å være, en større klubb enn City.

Publisert Sist oppdatert

"City har den rikeste eieren i verden, men United er fremdeles den største klubben", insisterer Giggs. At det vil forbli slik også i fremtiden begrunner Giggs ut fra to faktorer: klubbhistorie og popularitet.

"United har en historie og status som det har tatt mange, mange år å bygge opp. Den strekker seg tilbake til Busby Babes og spillere som Sir Bobby Charlton og George Best. Det blir interessant å følge utviklingen i City, men det vi har i United er svært spesielt. Du merker det når vi reiser på sesongoppkjøring i utlandet. Du ser hvor populære United er. Vi har fans i India, Kina, Sør-Amerika. Den populariteten er et resultat av historien vår. Penger kan nødvendigvis ikke skaffe akkurat det", fortsetter Giggsy.

I motsetning til Citys nye eiere tar ikke Giggs det for gitt at City får suksess. "Mye avhenger av hvem de kjøper, hvor raskt de finner sammen og hvordan de håndterer oppmerksomheten. Folk har i lang tid snakket om hvilken klubb som kan splitte de fire store (Chelsea, Liverpool, Arsenal og United); nå kommer alle til å forvente at City blir den klubben. De vil få masse oppmerksomhet. All oppmerksomhet kommer til å være rettet mot Manchester fremover", avslutter tidenes mest meritterte United-spiller.

Kilde: Manutd.com

Powered by Labrador CMS