Aldri sluppet inn mål mot United

Den nye City-sjefen har holdt nullen mot United i fire av fire forsøk med Villarreal.

Publisert Sist oppdatert

Manuel Pellegrini har tidligere hatt ansvaret for Villarreal, Real Madrid og Malaga i Europa. Kun med førstnevnte lag har han møtt United. Da har imidlertid «The Engineer» lyktes svært godt. Pellegrini kan nemlig skilte med at laget hans i løpet av fire fotballkamper aldri har sluppet inn mål mot Manchester United.

September 2005: Villarreal (b) 0-0

United var i Champions League-gruppe med Pellegrinis Villarreal, samt Benfica og Lille. Spanjolene ventet på Estadio El Madrigal i første runde i en kamp som nok huskes best for  Wayne Rooneys utvisning etter at han applauderte dommer Kim Milton Nielsen ironisk opp i ansiktet. United var nærmest seier etter et forsøk fra Ruud van Nistelrooy som ble reddet på streken, mens Edwin van der Sar vartet opp med en fantomredning på andre siden av banen.

November 2005: Villarreal (h) 0-0

I returoppgjøret, som var gruppespillets nest siste kamp, trengte United seier i det som hadde vært en svak høst i Europa. Til tross for at Wayne Rooney spilte en fabelaktig kamp endte  det også denne gang målløst mot de gulkledde. I siste gruppespillkamp maktet ikke United å slå Benfica og endte dermed sist i gruppa. Pellegrini tok Villarreal til sluttspillet som gruppevinnere og ble med helt til semifinalen.

Villarreal v Manchester United

Tre år senere var de to lagene i samme gruppe igjen og for tredje gang på rad maktet Pellegrini å demme opp for Uniteds offensiv og holde nullen. United var desidert best inspirert av en Cristiano Ronaldo som gjorde comeback etter skade, men nok en gang ble det med det ene poenget på Old Trafford.

November 2008: Villarreal (b) 0-0

Oddsen for at det ble mål i denne kampen var neppe stor og det ble det heller ikke. Nåværende Real Madrid-keeper Diego López gjorde nok en gang flere gode redninger i Villarreal-buret og snøt blant andre Anderson og Cristiano Ronaldo for matchvinnertittelen. United vant uansett gruppa foran nettopp Villarreal. United kom til slutt til finalen hvor de tapte for Barcelona, mens Villarreal ble slått ut i kvartfinalen.

I tillegg er det verdt å nevne at Pellegrini i sin tid har kjøpt tre United-spillere. Diego Forlan ble kjøpt i hans første sesong i Villarreal i 2004, Guiseppe Rossi kom i 2007, mens Pellegrini også var mannen som hentet Cristiano Ronaldo til Real Madrid.

Meritter

Pellegrini vant ingen store titler i Spania dersom vi ser bort fra Intertoto Cupen som han vant med Villarreal i 2004. I Real Madrid hentet han store navn som Káká, Xabi Alsonso og Karim Benzema, i tillegg til Cristiano Ronaldo, men laget endte likevel bak Barcelona. Likevel skal det sies at han lyktes svært godt i Villarreal hvor han tok én 3. plass og én 2. plass i La Liga, samt nådde semifinalen i Champions League i 2005/06.

Før han reiste til Spania hadde imidlertid Pellegrini stor suksess i Sør-Amerika, nærmere bestemt i hjemlandet Chile, samt i Ecuador og Argentina. Her vant han titler med Universidad Católica, LDU Quito, San Lorenzo og til slutt River Plate.

Powered by Labrador CMS