– Har ikke gitt opp

– Men kampen om ligamesterskapet ligger i Arsenal og Chelseas hender nå, innrømmer Ryan Giggs overfor Sky Sports News.

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds håp om å sette rekord ved å vinne sitt fjerde ligamesterskap på rad, fikk seg en alvorlig knekk etter uavgjortresultatet mot Blackburn i søndagens kamp på Ewood Park. Tabelleder Chelsea har nå fått en fantastisk mulighet til å stikke ytterligere fra i toppen, samtidig som Arsenal på tredjeplass har fått anledning til å legge seg helt opp i ryggen på den fortsatt regjerende mester.

– Ja, det var skuffende å tape poeng mot Blackburn, men vi kommer uansett til å kjempe til siste slutt. Forhåpentligvis vil også Arsenal og Chelsea miste poeng fremover, og i så fall akter vi å utnytte det, sier en fortsatt kamplysten Giggs.

City MÅ bankes

Neste mulighet til å få gjort noe med situasjonen venter på Eastlands kommende lørdag. Der vil byrival City presentere en oppgave rødtrøyene neppe vil finne enklere enn prøvelsene på Ewood Park for et par dager siden. Men, om det fortsatt skal holdes et visst liv i mesterskapshåpet, vil et tilsvarende resultat på «the Council House» ikke være til å leve med. Det betyr at United MÅ beseire Roberto Mancinis lyseblå Champions League-aspiranter.

– Det har hele veien ligget i kortene at denne kampen ville få enorm betydning. Mens de er ute etter å sikre fjerdeplassen, jakter vi på ligatroféet. Og i tillegg er jo Manchester-derbyet bestandig en gedigen anledning og noe for seg selv, fortsetter den 36 år gamle superveteranen, og spår en jevn og spennende kamp.

– Ja, og til tross for at vi allerede har møttes til tre kjempekamper denne sesongen – dette oppgjøret vil inneholde litt ekstra krydder. Så får vi bare håpe at vi igjen får oppleve et stort derby og at det blir vi som går seirende ut til slutt.

Strekkskadet

Hvorvidt Giggs vil få anledning til å spille, er i øyeblikket noe uklart. Han måtte ut med strekkskade i søndagens kamp mot Blackburn, men håper at han likevel blir klar til det hyperviktige oppgjøret mot byrivalen.

– Jeg fikk en liten føling bak i låret mot Blackburn, men undersøkelsene viste ingenting, så det bør kunne gå bra, avslutter Giggs, med lønnlig håpefull stemme.

P.S.

Siden han første gang tok del i et Manchester-derby, den 4. mai 1991(!), har Ryan Giggs aldri stått over en eneste kamp mot byrivalen. Hittil har det blitt til sammen 33 liga- og cupopptredener mot de lyseblå, hvorav 19 har endt med United-seier og seks med tap.

Powered by Labrador CMS