– Dette er et sted du bare må besøke

Les hva blogger Tori Mears, som bor i Manchester, anbefaler deg å gjøre når du besøker byen.

Publisert Sist oppdatert

Tori Mears blogger blant annet om Manchester på nettsiden unfoldtheday.com, men tjener til livets opphold ved å jobbe for Marketing Manchester, der hun blant annet jobber med kommunikasjon.

Dag Langerød: Du jobber med Manchester og turisme. Hvor mange av oss drar til Manchester hvert år?

Tori Mears: Området Greater Manchester besøkes av cirka 1,38 millioner hvert år. De fleste er fra Europa, USA, Midtøsten eller Kina. Manchester er det tredje mest besøkte stedet i Storbritannia, bak London og Edinburgh.

Dag: Hva driver Marketing Manchester med?

TM: Vi er ansvarlig for å markedsføre byen internasjonalt. Målet er at folk i hele verden skal kjenne Manchester, ikke bare som et turistmål, men også som et sted for å investere, studere, bo eller holde møter.

Dag: Hvis du må velge ett sted vi som leser dette bare må besøke …?

TM: Vanskelig, siden byen er så allsidig. Men jeg ville faktisk anbefalt å sjekke ut noen av stedene rett på utsiden av sentrum, for eksempel krigsmuseet i Salford, flotte og historiske Rochdale Town Hall eller Stockports mest populære restaurant akkurat nå, «Where The Light Gets In».

Rochdale Town Hall. Fotograf: Adam Kerfoot-Roberts (hentet fra Wikimedia Commons)

Dag: Hvis du skal tilbringe en dag med familien (med unger). Hva gjør du?

TM: Jeg ville definitivt tatt dem med på teknisk museum (engelsk: Science and industry), ett av de beste og mest populære museene i byen. Det er også bygget på verdens første togstasjon for passasjertrafikk. Deretter ville jeg tatt med alle sammen for lunsj på restaurant «Rivals» inne i den nydelige Royal Exchange-bygningen – som faktisk en gang var sentrum for hele verdens bomullshandel. Etterpå ville vi dratt til «Dunham Massey», et sted med fantastiske grønne hager og hjort som løper fritt rundt.

Dag: Og en fredag kveld på byen?

TM: Det må bli klassisk Manchester – Northern Quarter. Der finner man mange av de beste kafeene, barene og pubene i byen. Jeg kan anbefale Cottonpolis, Crazy Pedro’s NQ og Soup Kitchen hvis du leter etter live musikk.

Dag: Noen nye restauranter vi må få med oss?

TM: Den nye mathallen «Mackie Mayor» er et må-se-sted. Det var et tidligere kjøttmarked som stod ubrukt og glemt i mange år, men har nå åpnet igjen med en stor variasjon av lokale forhandlere som serverer smaksprøver og småretter.

Mathallen Mackie Mayor.

Dag: Til slutt – noen skjulte skatter?

TM: Det er ganske få som vet at Manchester er hjemstedet til verdens eldste offentlige bibliotek i den engelsktalende verdenen, det nydelige Chetham-biblioteket. Det ble bygget i 1653, har vært åpent i mer enn 350 år, og det er jevnlige omvisninger hvis man drar til hjørnet av Cathedral Gardens, nær fotballmuseet og Victoria togstasjon.

Flere Manchester-tips?

Sjekk anbefalingene til Madelene Stolpe ved å klikke på bildet under.

Sjekk anbefalingene til Anders Hilstan Bratein ved å klikke på bildet under.

Powered by Labrador CMS