Bayern-topp ut mot Glazer

– Før han kjøpte United, visste han ikke en gang at det var luft inni ballen.

Publisert Sist oppdatert

Bayern München-president Uli Hoeness gikk torsdag til angrep på Uniteds amerikanske eiere. Han mener amerikanerne har null interesse for fotball, og at de kun har involvert seg for å tjene penger.

– Det aksepterer jeg ikke. Målet er kun å tjene penger, og før han (Malcolm Glazer) overtok United så visste han ikke en gang at det var luft inni fotballene, sier Hoeness.

– Jeg ville gladelig akseptert ham hvis han sa, ok, Manchester Uniteds pris er 800 millioner pund – de pengene har jeg, nå er det min risiko. La oss jobbe sammen.

– Men hva gjorde han? Jo, han kjøpte klubben og sa: «Jeg har ikke pengene, så hvordan skal vi finansiere dette?». Det vil jeg aldri akseptere.

Glazer lånte 540 millioner pund for å kjøpe United da han gjorde det.

United svarte følgende på angrepet.

– Herr Hoeness har rett til sin mening, men resultatene de siste sju årene taler for seg selv. Manchester United drives sunt både på og utenfor banen. Glazer-familien har vært sentral i måten United har utviklet seg til et verdensledende kommersielt selskap.

Glazer-familien håper for øvrig å hente inn 600 millioner pund ved å gå på børsen i Singapore, men foreløpig har det ikke skjedd. Ifrølge rapportene skal imidlertid Sir Alex ha penger å bruke, selv om det så langt i januar kun er blitt med comebacket til Paul Scholes. Samtidig er Uniteds lønnsutgifter noe redusert etter salget av Darron Gibson til Everton, og utlånet av Federico Macheda og Joshua King til henholdsvis QPR og Hull.

Powered by Labrador CMS