shaw040523

— Selvfølgelig er ikke fire trofeer på ni sesonger nok

Publisert Sist oppdatert

— Det gjorde veldig vondt. Veldig vondt, sa Shaw om at City har vunnet The Treble. Før City vant alle tre titlene i 2023, var United det eneste laget i England som hadde vunnet The Treble. United vant i 1998/99-sesongen. 

— Alle vi United-spillere følte på det, spesielt for meg når jeg så dem komme til samling med landslaget. Det var veldig vanskelig. Vi kan ikke la det skje igjen.

Har vært lengst i klubben

Shaw kom til klubben i 2014 etter å ha blitt signert av Louis van Gaal. På den tiden var engelskmannen bare 18 år, og ble den fjerde dyreste forsvarsspilleren i verden etter overgangssummen på 27 millioner pund. Shaw er den spilleren som har vært lengst i United, etter at David de Gea forlot klubben. De Gea kom til United tre år før Luke Shaw.

Tidligere i sommer hentet United inn en ny A-lags keeper, André Onana. Spillerstilene til Onana og De Gea har forskjeller, og den største er nok at Onana virker mer komfortabel med ballen i beina og går høyere opp i banen. Det burde endre måten United angriper på. Og Shaw kan se klare fordeler med det.

Brighton & Hove Albion v Manchester United - Premier League
UNITED-STJERNER: De Gea var i klubben i hele elleve år. Nå er Luke Shaw den spilleren i klubben som har vært der lengst, med hele ni år.

— David var fantastisk for oss. Vi er triste over å se ham gå, men Andre vil bringe andre kvaliteter. Jeg har vært veldig imponert så langt. Han passer akkurat slik manageren vil at vi skal spille.

— Du vil se en annen side nå, med at vi bygger opp bakfra. Han bringer litt mer ro til det.

Under klubbens pre-season i USA snakket Shaw med flere medier i San Diego. Der forlate han at det har tatt tid å venne seg til statusen av å være den spilleren som har vært i klubben lengst.

— Det føles veldig rart. Jeg føler ikke at jeg har vært her så lenge. Det har gått veldig fort.

— Selvfølgelig er det ikke nok

I løpet av de ni årene Shaw har vært United-spiller har klubben vunnet fire trofeer: en FA-cup, en Europa League og to Liga-cuper.

— Selvfølgelig er det ikke nok. Jeg vet det. Jeg tror hele klubben vet det. For å lykkes må vi kjempe for hvert trofé og vinne.

— Vi følte at vi kunne ha lagt til to trofeer forrige sesong, og det synes jeg vi burde gjort.

Erik ten Hag gir inntrykk av å være manageren klubben trenger, og kan forhåpentligvis sanke flere trofeer.

— Kulturen har endret seg. sa Shaw. Det er holdningen, måten vi trener på, intensiteten, applikasjonen som alle kommer med dag inn, dag inn.

etha
ENDRINGER: Mange spillere har gitt Erik ten Hag ros for endringene han har gjort siden han kom til klubben.

— Manageren krever det hver eneste dag. Selv når du er hjemme vil han at du skal være på ditt beste. Han vil at du skal gjøre de riktige tingene, leve på den rette måten, fordi fotball er livet vårt – det er det vi gjør dag inn, dag inn – og vi må gjøre alt vi kan for å komme til maksimalt nivå.

 

Powered by Labrador CMS