– Er det nok fightere og hjerte, Luke Shaw?

Manchester: Luke Shaw fikk en del tøffere spørsmål enn José Mourinho da han møtte pressen mandag.

Publisert Sist oppdatert

Luke Shaw var ikke blant de elleve som skuffet stort mot Palace, siden han var suspendert, men var fortsatt den som måtte svare på spørsmål fra media før tirsdagens Young Boys-kamp.

Det fremmøtte pressekorpset var selvfølgelig interessert i vite hva spillerne mener er grunnen til at resultatene uteblir, men Shaw slo tilbake og mener samtlige i garderoben kjemper for både klubben og treneren.

– Alle var skuffet etter helgen

– Vi føler oss veldig selvsikre, vi vet hva vi kan. Det er en god mulighet for oss til å slå tilbake. Kampen er viktig, vi kan tross alt kvalifisere oss i Champions League. Det blir ikke lett, og Young Boys skal ikke undervurderes, begynte Shaw.

Før spørsmålene ble tøffere.

Med manageren er det ikke alltid journalistene tør å være like direkte, men med spillerne er det annerledes.

– Manageren sa dere spilte uten «heart» mot Palace. Hvorfor er det slik?

– Jeg vet ikke, det er vanskelig for meg å si. Det kan kanskje se ut som vi har litt lite «vilje», men jeg ser på gutta rundt meg i garderoben og alle ønsker selvfølgelig å vinne. Alle har vært skuffet etter helgen, vi trengte en seier, men det ble ikke sånn, svarte Shaw.

Og la til:

– Vi må kjempe for klubben. laget og treneren, og det starter igjen i morgen.

Det er faktum at United har vært varierende i prestasjonene denne sesongen. Til tross for at Shaw ble spurt om å svare på grunnen til dette opptil flere ganger, var det vanskelig for den unge venstrebacken å gi et godt svar på akkurat hvor skoen trykker.

José Mourinho slet også med å svare på dette – siden han på sin pressekonferanse sa at det er helt feil at han gir spillerne beskjed om ikke å gå ut i hundre.

– Det er vanskelig å si, det er rart at vi kan slå Juventus borte, men ikke slå Palace hjemme. Jeg klarer ikke å sette fingeren på akkurat hva som er problemet, men vi må bare fortsette å kjempe fremover. Alle kampene fremover er kamper vi må vinne, og det kan faktisk (red: tabellen) se helt annerledes ut ved nyttår.

Slo tilbake mot «kritikken» fra Mourinho

Før helgen kunne vi lese at Mourinho igjen hadde vært ute med noen krasse kommentarer, og i første omgang virket det som kritikken var rettet mot noen navngitte United-spillere, blant annet Luke Shaw.

Hvis vi skal tro venstrebacken så var ikke det noe som spillerne selv reagerte på.

– Han har sagt en del de siste årene, men det har hjulpet meg. Jeg har egentlig likt det. Man må være tykkhudet for å spille under Mourinho, sånn er det bare. Når det gjelder kommentarene forrige uke, så handlet det mer generelt om generasjonen min – ikke enkeltspillerne i United.

– Dette er den største klubben i verden, og vi som spillere her må ta til oss det sjefen sier. Det er derfor jeg signerte kontrakten min, for jeg vet at denne klubben er på vei i riktig retning.

– Igjen, det er veldig vanskelig å si akkurat hva som er «feil» med klubben nå. Det var vanskelig å se på fra tribunen for meg. Vi trener hardt gjennom hele uka, vi pusher alltid hverandre, men i noen kamper fungerer det bare ikke. Nå må vi imidlertid starte å levere.

Luke Shaw har i stor grad sett ut som en ny spiller denne sesongen, og endelig tyder alt på at Shaw har lagt det grusomme beinbruddet bak seg en gang for alle. 

– Jeg ønsker alltid å forbedre meg som spiller. Jeg føler selv at jeg har tatt steg, men det er mye å gå på. Nå er fokuset mer på laget enn meg selv, men det er selvfølgelig hyggelig for min egen del at det går bedre.

– Det var alltid viktig for meg å få en god rekke med kamper. Det har jeg ikke hatt så mye av etter skaden min, så det har hjulpet meg stort å få formen min på plass.

– Jeg er ikke så overrasket heller, for jeg la inn mye innsats i sommer for å møte opp på første trening i god form.

– Alle her er krigere

Og på enda et direkte spørsmål om det er nok krigere i United-garderoben, var svaret klart nok.

–Alle i garderoben er «fightere». Alle er gode venner – og vi vil det samme: Vinne troféer å bringe mer suksess til Manchester United. Ingen kommer hit for å slappe av. Vi vil være best i England!

Powered by Labrador CMS