– Kommer med høy selvtillit

Luke Shaw og Paul Pogba gleder seg til å møte Liverpool, men insisterer på at United bare tenker på seg selv før kampen.

Publisert Sist oppdatert

Verden stopper alltid litt opp når det spilles fotballkamper mellom Manchester United og Liverpool, og søndagens oppgjør på Old Trafford er intet unntak.

Selv om hjemmelaget kommer til kampen med tilnærmet sikret plass i neste års Champions League, understreker en av lagets store formspillere, Paul Pogba, at han og lagkameratene tar møtet med Jürgen Klopps mannskap på største alvor.

– Hver kamp er selvfølgelig viktig, men kampene mot Liverpool er enda viktigere, sier franskmannen til United Review.

Går for sin første ligaseier mot Liverpool

Etter ti poeng på fire ligakamper i april, går United altså inn i mai med et godt utgangspunkt for å sikre seg mesterligaspill fra høsten av. De rødkledde trenger bare fire poeng på sine siste fem kamper for å være matematisk sikret en plass blant de fire beste i Premier League.

Liverpool kommer derimot til kampen i desperat poengnød, ettersom de vil være syv poeng bak fjerdeplassen med tap søndag aften.

Pogba sier dog at United ikke kan tenke på andre enn seg selv før rivaloppgjøret.

– Vi ligger på andreplass, vi har lyst til å forbli der, og legge press på førsteplassen, så dette er åpenbart en viktig kamp for oss.

Pogba (6)
ENDTE MED SEIER: Paul Pogba og United slo ut Mohamed Salah og Liverpool fra FA-cupen tidligere i år.

Søndag får franskmannen også muligheten til å vinne sin første ligakamp mot scouserne siden han returnerte til England i 2016. Den første seieren mot Liverpool fikk Pogba da United slo Liverpool 3-2 i FA-cupen tidligere i år.

Det betød mye for franskmannen.

– Det var helt klart viktig, fordi jeg hadde ikke vunnet mot dem siden jeg kom hit. Jeg håper det kan fortsette denne kampen.

Shaw: – Kommer med høy selvtillit

En annen som gjerne vil ta knekken på de regjerende ligamesterne, er venstreback Luke Shaw. I et intervju med Uniteds egne nettsider, er engelskmannen klar på at møtene med Liverpool er de største i hele sesongen.

– Jeg har vært her lenge nå, så jeg vet hvor viktige de er.

HIT, MEN IKKE LENGER: Luke Shaw har vært med på å stoppe Liverpool flere ganger tidligere.

25-åringen og lagkameratene kan altså gå inn i kampen med noe senkede skuldre, det gode utgangspunktet i ligaen tatt i betraktning. Med 6-2-seier over Roma i ryggen, forteller Shaw også at laget kommer til Old Trafford med god tro på egne evner.

– Det er en kamp vi gleder oss til. Vi kommer selvfølgelig fra en veldig god seier, så selvtilliten er høy, og vi gleder oss til kamp.

Som Pogba, er Shaw også bevisst på utgangspunktet til Liverpool før kampen. Også forsvarsspilleren sier at United må fokusere på seg selv.

– Vi har lyst til å avslutte sesongen sterkt, og vise folk hvorfor vi fortjener å være der oppe og kjempe om tittelen.

Powered by Labrador CMS