– Jeg har en kropp som Wayne Rooney

Luke Shaw vil ikke forlenge United-karrieren bare for å sikre fremtiden. Han vil heller  overbevise om at han fortjener å få bli.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig slår 23-åringen tilbake mot alle som kritiserer ham for å være overvektig, noe han har blitt beskyldt for helt siden han for fire år siden dukket opp i United for første gang.

At han kanskje ikke ser ut som noen klassisk atlet, kan likevel ikke brukes til å bygge oppunder påstanden om at han er dårlig trent. I alle fall er spilleren selv helt uenig i dette:

– Folk kan selvsagt hevde at jeg er feit, men jeg kjenner min egen kropp. Jeg ser nok større ut enn jeg er, men det er fordi jeg er bygget sånn. Man kan vel si at jeg har en slags Wayne Rooney-kropp, sier Shaw ifølge The Independent.

Han vedgår også at han til en viss grad har tatt seg nær av beskyldningene:

– Men det må jeg vel bare leve med, for reaksjonene vil jo alltid være enten negative eller positive. Uansett hva, så kan det bare gjøre meg sterkere, sier Shaw, og innrømmer at kroppsfasongen har gitt ham noen feider med diverse managere.

LUKE SHAW i kamp med Milans Franck Kessie under ICC-kampen som ble spilt torsdag morgen.

Oppmuntret av Mourinho

Både i sin forrige klubb, Southampton, og i United under henholdsvis Louis van Gaal og nå José Mourinho, har Shaw fått høre det, men selv hevder han å aldri ha vært ute av form.

Til tross for å ha måttet tåle å bli hengt ut til tørk av Mourinho, forteller Shaw at han i sommer mottok en oppmuntrende tekstmelding fra manageren:

– Det var ganske morsomt. Jeg var i Dubai med kjæresten min, og satt og bladde gjennom forskjellig stoff på telefonen. Så dukket meldingen hans opp, og ved et uhell trykket jeg umiddelbart på knappen som avslørte at jeg hadde lest den.

– Manageren må antakeligvis ha himlet med øynene og tenkt: «Å, Herre Gud!», så jeg sa til kjæresten: «Jeg har nettopp åpnet den, så nå har jeg nok dummet meg ut».

– Men det gikk helt fint. Jeg ventet litt med å svare, for jeg hadde ikke lyst til å virke for ivrig heller. Meldingen hans var imidlertid som et friskt pust. Jeg forventet ikke det, og alt var veldig positivt da jeg senere pratet med ham.

– Ny kontrakt?

På spørsmål fra MEN om det kan bli aktuelt for ham å signere en ny kontrakt siden hans nåværende løper ut allerede etter kommende sesong, lyder svaret:

– Nei, jeg tror ikke at jeg har lyst til det akkurat nå. Jeg vil heller vise folk at jeg fortjener en ny. Neste år vil jeg stå fritt, og kanskje de ønsker å gi meg en ny kontrakt bare på grunn av det. Slik vil jeg ikke ha det.

– Jeg vil ha en ny kontrakt fordi jeg fortjener det og fordi klubben ønsker å gi meg det.

Blir du værende?

Men kan han her og nå love at han fortsatt befinner seg på Old Trafford når sesongen sparkes igang?

– Ja! Det vil jeg, så sant det ikke skulle skje dramatiske endringer og manageren kommer til meg og sier at jeg ikke har noen plass i hans planer. I så fall vil jeg ikke ha noen problemer med å akseptere det. Jeg ønsker å spille fotball. Jeg er ikke her bare for å heve lønnen min uten å gjøre noe. Jeg er ung, fortsatt bare 23, og jeg har en lang karriere foran meg.

– Jeg kan ikke bare sitte på benken, røke sigar og la humlen suse. Derfor håper jeg at alt går bra.

– Formen er god

Fra kontraktsprat til et mer nærliggende tema: Etter snart to uker på den andre siden av Atlanteren, hvordan er tilstanden?

– For å være helt ærlig føler jeg meg veldig bra og klar [for oppgavene]. De minuttene jeg får på [USA]-turen hjelper meg bare til å komme i enda bedre form, sier Shaw, som kan glede seg over å ha fått starte alle kampene under oppholdet. Det har til nå gitt til sammen 226 verdifulle spilleminutter. Lørdag kveld, mot Liverpool i Ann Arbor, kan det bli mer.

Powered by Labrador CMS