– Ville ikke ha byttet

Dersom Brendan Rodgers hadde fått tilbudet om å bytte Luis Suarez mot Robin van Persie hadde han avslått.

Publisert Sist oppdatert

Suarez og Van Persie har vært de to beste spissene i Premier League denne sesongen, og nederlenderen leder i øyeblikket toppscorerlista med 16 scoringer – én mer enn uruguyaneren.

På spørsmål om hva han ville gjort dersom Sir Alex Ferguson ringte og tilbød en byttehandel mellom spissene, ville Rodgers beholdt den kontroversielle spissen.

– Jeg har allerede Luis Suarez, så jeg ville ikke ha byttet. Jeg kan bare kommentere Luis. Jeg kan ikke kommentere hvem av dem som er best, for alle spisser tilbyr forskjellige ting til spillet, sier han.

– Vi er velsignet over å ha en spiller som Luis, som har båret klubben egenhendig i seks måneder, med tanke på at han var den eneste friske spissen vi hadde.

– Blomstrer under press

Suarez returnerer til Old Trafford for andre gang etter å ha blitt funnet skyldig i å ha kommet med rasistiske kommentarer mot Patrice Evra. Sist gang han gjestet Drømmenes teater ble han offer for massiv hetsing fra hjemmefansen, mens Evra «tok igjen» ved å feire seieren hemningsløst foran nettopp Suarez etter at sluttsignalet hadde gått.

Tidligere fotballdirektør i Liverpool, Damien Comolli, har hevdet at all misnøyen kan føre til at Suarez forlater engelsk fotball.

Rodgers er imidlertid uenig i sin tidligere kollega – tvertimot mener han 25-åringen takler det bedre enn de fleste andre.

– Mentalt er han veldig sterk. Han er en spiller som takler press, og jeg synes han har vært beundringsverdig. Han har aldri gjort noe annet enn å smile og jobbe hardt.

– Med alle spillere bruker jeg alltid tid på å forsikre meg om at de har det bra – ikke bare på banen, men også utenfor – og med han har det ikke vært noe annerledes.

– Han blomstrer under press. Det gir han ytterligere motivasjon, og det tror jeg alle har sett etter at han kom hit.

– Handler om hele laget

Når Liverpool kommer til Manchester søndag håper han imidlertid at resten av laget også bidrar til å sikre et godt resultat.

– Laget forstår at han er en matchvinner utifra hans prestasjoner – man trenger bare å se på det han har gjort denne sesongen. Han er en veldig viktig spiller som kan gjøre mål ut av ingenting, sier Rodgers.

– Men når man går til Old Trafford handler det ikke bare om én spiller – det handler om hva hele laget gjør, og dét vil bli fokus denne helgen.

Powered by Labrador CMS