Rasist, løgnhals eller misforståelse?

Det engelske fotballforbundet (FA) har fortsatt ikke tatt noen beslutning i disputten mellom Patrice Evra og Luis Suarez.

Publisert Sist oppdatert

Det var etter 1-1-kampen mot Liverpool på Anfield medio oktober at den for anledning rasende franskmannen anklaget Luis Suarez for å komme med rasistiske bemerkninger minst ti ganger.

Suarez har hele tiden bedyret sin uskyld, men det engelske fotballforbundet startet uansett etterforskning av den omdiskuterte episoden sporenstreks. I ettermiddag skriver The Guardian at FA i første omgang har utsatt saken, men at det også er aktuelt med henleggelse.

Årsaken er at ordet Suarez hevdes å ha tatt i sin munn, negrito, angivelig er vennligment, søramerikansk slang. Avisen skriver også at «negrito» brukes mellom venner i store deler av Sør-Amerika, og da også naturligvis i Suarez’ hjemland Uruguay.

For Evras del skal ordet imidlertid ha blitt tolket i sin bokstavelige forstand. Dermed kan konklusjonen brått bli at det hele dreier seg om en misforståelse som en følge av de kulturelle forskjellene.

Powered by Labrador CMS