– Kalte Evra en «negro»

Men Luis Suarez sier det ikke var ment rasistisk. Ferguson er overrasket over rasismesakene i Premier League.

Publisert Sist oppdatert

I ettertid av kampen mellom Liverpool og United hevdet Patrice Evra at Liverpool-spiss Luis Suarez kom med rasistiske utsagn mot han flere ganger. Dette har Suarez nektet for, og frem til nå har det kun vært ord mot ord siden det ikke finnes bildebevis.

Nå har Suarez delvis endret historie. Ifølge The Mirror sier han at han kalte Evra for «negro», men at det ikke var rasistisk ment. På spansk er det et vanlig ord uten rasistisk betydning.

Det engelske fotballforbundet har ennå ikke kommet med noen avgjørelse i saken, og det er ikke kjent når de vil gjøre det heller.

Sjokkert Fergie

Sir Alex på sin side lar FA ta seg av etterforskningen, men innrømmer at han er overrasket over rasisme-sakene som preger Premier League i disse dager. I tillegg til episoden mellom Suarez og Evra, har også QPRs Anton Ferdinand beskyld Chelsea-kaptein John Terry for å ha kommet med rasistiske bemerkninger da lagene møttes forrige helg.

– Jeg er ikke i tvil om det skjedde noe med Patrice på Anfield, men det er opp til FA å finne ut av det, sier Ferguson ifølge The Guardian. – Vi snakket med dem for et par dager siden, og de gjør jobben de skal, og vi lar dem ta seg av det.

– Men jeg er veldig overrasket over at en slik ting skjer nå. Jeg vet ikke om det er en tilfeldighet at begge disse sakene dukker opp nå.

– Det er 2011, for guds skyld. Jeg kan ikke tro at det er noe snakk om rase i spillet med tanke på hvor mange svarte spillere som deltar. Det er svært sjelden slike saker dukker opp. Jeg kan ikke engang huske sist slike anklager ble rettet mot en spiller.

Les også:

Anklager Suarez for rasisme

FA ber om mer

Powered by Labrador CMS