Anklager Suarez for rasisme

OPPDATERT Luis Suarez bedyrer sin uskyld i forbindelse med rasisme-anklagene fra Patrice Evra. FA har startet etterforskning av episoden.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av kampen mellom Liverpool og Manchester United på Anfield lørdag, havnet Liverpools Luis Suarez i klammeri med Patrice Evra. Situasjonen endte med at en tilsynelatende opprørt Evra mottok et gult kort fra dommeren.

Lørdag kveld fortalte Evra til den franske TV-kanalen Canal Plus at Luis Suarez kom med rasistiske kommentarer i den aktuelle situasjonen.

– Jeg var veldig opprørt. I 2011 kan man ikke si slik, sa Evra.

– Han vet hva han sa, dommeren vet det, det kommer til å komme ut. Jeg vil ikke gjenta hva han sa, men det var et rasistisk ord, og han sa det minst ti ganger. Han prøvde å irritere meg. Jeg har ikke tenkt å gjøre så stort nummer av dette, men det er veldig opprørende og skuffende.

Evra har også rapportert det til det engelske fotballforbundet, som nå vil starte etterforskning av saken.

– Dommer Andre Marriner ble gjort oppmerksom på anklagene mot slutten av kampen og har derfor rapportert det til FA. Fotballforbundet vil nå etterforske saken, skriver FA i en pressemelding.

Bedyrer sin uskyld

United har ikke kommentert saken, men Liverpool har fortalt Associated Press at spilleren benekter alle anklager. Søndag ettermiddag gikk Suarez selv ut og bedyret sin uskyld.

– Jeg er veldig opprørt over rasismeanklagene. Jeg kan bare si at jeg alltid har respektert alle. Vi er alle like. Jeg går på banen med entusiasmen til en liten gutt som trives med det han gjør, ikke for å skape konflikter, skriver Liverpool-spissen på sin offisielle facebook-side.

Powered by Labrador CMS