Milano eller Manchester?

Luis Fabiano vurderer fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Sevillas brasilianske landslagsspiss Luís Fabiano skal ikke være interessert i å fornye kontrakten med spanjolene, og skal etter sigende stå igjen med to mulige fremtidige arbeidsgivere: AC Milan og Manchester United.

Fabiano har så langt scoret to mål (før åttendelsfinalene) for Brasil under årets verdensmesterskap, og skal også ha intensjoner om et klubbskifte denne sommeren. «Jeg har informert Sevilla om at jeg ikke ønsker å fornye kontrakten min, for jeg har blitt 29 år og ønsker å spille for en klubb hvor jeg kan kjempe om de gjeveste troféene fra dag én», uttaler Fabiano til Daily Star Sunday ifølge SkySports.

«Jeg har hørt at Tottenham Hotspur skal være interessert, men med all respekt for Spurs er ikke det en klubb jeg har lyst til å signere for. Der vil jeg ikke ha muligheten til å vinne Premier- eller Champions League de neste tre-fire årene. Med andre ord vil det være helt meningsløst å gå til Tottenham. Da kan jeg like gjerne fortsette her i Sevilla, da klubbene er noenlunde jevngode. Sevilla er faktisk hakket større, når du ser på hvordan klubben(e) har gjort det i Europa de siste årene. Med andre ord vil det ikke være mye å tjene på å gå til en mindre klubb.»

To klubber det står mellom

Men den tidligere Porto-spilleren har ikke bare bestemt seg hvilke klubber han ser på som uaktuelle å melde overgang til. 29-åringen, som blir 30 i november, har også kommet fram til at det i første rekke er to klubber han ønsker å spille for: «De to klubbene jeg står igjen med er Manchester United og AC Milan», fortsetter Fabiano. «Det er denne typen lag jeg ønsker å spille for, siden begge er blant de virkelige gigantene i europeisk målestokk. Videre liker jeg den attraktive fotballen Manchester United spiller i tillegg til det å få muligheten til å spille i Premier League.»

Liker Rooney og vinnerkulturen

Dessuten er det flere faktorer som gjør at Fabiano lar seg friste av muligheten til å få spille på Old Trafford. «Det å få spille sammen med Wayne Rooney på topp, er en veldig fristende tanke for enhver angrepsspiller. I tillegg tror jeg at jeg passer fotballen som spilles i Premier League, og at jeg kan gjøre det bra der.»

Videre er tydeligvis brasilianeren imponert av flere ting enn bare Wayne Rooney. For vinnerkulturen i United er en av klubbens grunnpilarer, og har heller ikke gått den nåværende Sevilla-spilleren hus forbi. «Manageren deres er en vinner, spillerne deres er vinnere og de er en av få klubber i Europa som kjemper om de største titlene år etter år.

Uansett er Fabiano som kjent opptatt med VM-spill i disse dager, så en eventuell overgang vil ikke bli offentliggjort før mesterskapet er over eller Brasil blir slått ut. «Så fort VM er over, vil jeg ta en avgjørelse på hvor jeg spiller neste sesong – og mens mesterskapet pågår håper jeg at Sevilla vil være åpne for å forhandle med andre klubber. Jeg har virkelig hatt det fint her i Sevilla, men nå er tiden inne for en overgang. Jeg har lyst til å spille i en virkelig storklubb», slår Ronaldinhos landsmann og jevnaldring fast.

Så gjenstår det å se om Sir Alex Ferguson tror nøkkelen til en suksessfull 2010/11-sesong er å hente inn enda en spiss eller om de sju klubben allerede er i besittelse av er godt nok skyts for å bringe mer sølvtøy til Old Trafford.

Kilde for faktaboks: Wikipedia.

Powered by Labrador CMS