United-kvinnene henter engelsk landslagsspiller

Casey Stoney henter offensiv midtbanespiller fra Birmingham.

Publisert Sist oppdatert

Lucy Staniforth er klar for Manchester United.

Det bekrefter klubben.

Hun har skrevet under på en toårskontrakt med United etter at kontrakten med Birmingham nylig gikk ut.

Staniforth har tidligere spilt for Sunderland, Notts County, Bristol Academy, Liverpool og Sunderland (igjen), før hun de siste to sesongene altså har spilt for Birmingham City, hvor hun blant annet spilte én sesong sammen med Hayley Ladd.

United har tidligere hentet 16 år gamle Carrie Jones, som har debutert på det walisiske A-landslaget (det er tydeligvis en tendens denne sommeren at Casey Stoney henter spillere som har spilt med Ladd!), men Staniforth er den første signeringen denne sommeren som er ventet å kjempe om en plass i startelleveren.

I GODT DRIV: Lucy Staniforth i aksjon for Birmingham.

27-åringen har 16 landskamper for England, og 2 scoringer. Hun var med i fjorårets VM-sluttspill for Phil Nevilles England.

Hun kommer sannsynligvis til å ha draktnummer 37 for United – 37 var broren Toms draktnummer i Sheffield Wednesday frem til han døde som 20-åring, og Staniforth har brukt draktnummer 37 siden det.

– Jeg er veldig glad for å ha signert for Manchester United – det er den største klubben i verden, og jeg er så stolt over å være en del av den. Jeg har blitt imponert av prestasjonene fra forrige sesong, og klubbens fremtidsambisjoner. Jeg ønsket å komme hit for å vinne troféer og skape historie med denne klubben, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Staniforth til MUTV.

Her er Staniforths første intervju som United-spiller: 

Casey Stoney er naturligvis også fornøyd med å ha fått Staniforth på plass.

– Jeg er henrykt over å få Lucy til å komme til United. Hun er en fantastisk spiller som vil bidra med dybde til den sterke midtbanen vi har bygd i klubben. Lucy har så mye erfaring i kvinnefotballen, etter å ha seniordebutert som 16-åring, og jeg vet hun kan benytte seg av den erfaringen for oss både på og utenfor banen.

– Vi ser virkelig frem til å jobbe med henne foran den nye sesongen.

Powered by Labrador CMS