VAN GAAL: Rio ønsker denne mannen lykke til.

– Vi har enormt stor selvtillit

Louis van Gaal flyr høyt etter at Nederland slo ut Mexico i VMs åttendedelsfinale på søndag.

Publisert Sist oppdatert

I litt over 40 minutter var Nederland på vei ut av årets VM-sluttspill, etter at Giovanni dos Santos hadde gitt Mexico ledelsen i åttendedelsfinalen.

Men med et kvarter igjen på klokken, og med Nederland som jaget scoring, valgte Louis van Gaal å bytte ut Robin van Persie, for Klaas-Jan Huntelaar. Van Persie hadde ikke vært mye involvert i kampen, men likevel skal det en tøff manager til for å bytte ut lagets store angrepsstjerne på den måten.

Tøft valg

I ettertid har Van Gaal naturlig nok høstet mye skryt for nettop det. Manageren viste der at han alltid setter lagets beste først, og at han ikke er redd for å bytte ut stjernespillere, om han mener ting ikke fungerer på banen.

Goal.com trekker sammenligninger til hvordan David Moyes ikke turte å gjøre det samme, men nok om det.

Fokus på spillerne

Selv ville ikke Van Gaal ha fokus på seg selv, men på spillerne som aldri ga opp, selv om tiden var i ferd med å renne ut.

– Jeg må bare få skryte av spillerne mine. Jeg synes de var i mye bedre form, og mye mer fokuserte enn det motstanderne våre var.

– De viste meg at de hadde troen på dette helt inn mot slutten. Luftfuktigheten var ikke til vår fordel, så når vi kunne se at spillerne mine så friskere og raskere ut enn mexikanerne mot slutten av kampen, så var det et veldig stort øyeblikk for oss.

– Vi utnyttet vannpausen til å gjøre noen fininstillinger på systemet vårt, og vi kom til store sjanser etter det. De ble reddet flere ganger av både stolper og keeperen deres, som har vært fantastisk.

– Dette gir oss selvfølgelig enrome mengder selvtillit når vi går videre i mesterskapet.

Powered by Labrador CMS