VENNER: Louis van Gaal og Robin van Persie.

– Det har med strategi å gjøre

Louis van Gaal og Robin van Persieåpenbart fornøyd etter nedsablingen av Spania.

Publisert Sist oppdatert

Det var Spania som åpnet best mot Nederland fredag kveld, men en vakker stupheading av Manchester Uniteds kjære Robin van Persie sørget for 1-1 til pause og liv i kampen.

Og liv ble det. Arjen Robben sørget før 2-1, før Stefan de Vrij scoret ett, og Arjen Robben og Robin van Persie scoret hvert sitt andre for kvelden – så dermed sto det 5-1 til Nederland etter 90 minutter spilt.

Ikke sjokkert over målene

Louis van Gaal understreker at han ikke hadde forventet slike sifre, men tilføyer:

HIGH FIVE: Gårsdagens andre high five mellom de to gode kameratene.
HIGH FIVE: Gårsdagens andre high five mellom de to gode kameratene.

– Men målene ble scoret på en måte som jeg hadde trodd vi ville score på. Det har med strategi å gjøre.

Spilte Nederland bra eller sliter Spania?

– Det kan jeg ikke svare på. Den spanske ligaen tok åpenbart lengst tid å bli ferdig med, og dermed måtte spillerne gjennom mye. Men utpå her i dag var det bare vinnere. I denne luftfuktigheten og i denne varmen måtte man virkelig være topptrent. Og kanskje var det fordi vi var «fit» vi lyktes?

Damebesøk

Torsdag kveld hadde Nederlands VM-tropp besøk av koner, samboere og kjærester, fordi Van Gaal mener lykkelige spillere presterer bedre.

– Men det var ikke derfor vi vant, sa Nederlands landslagssjef.

– Vi kommer til å spille enda bedre med selvtillit også. Vi visste at Spania kom til å dominere, mens Australia kommer til å spille annerledes. Det blir en annen kamp, sa den kommende United-manageren avslutningsvis.

– Kunne ha stått 8-1

Robin van Persie var naturligvis også fornøyd med overkjørelsen av Spania, og mener de – for anledningen – blåkledde kunne ha scoret mange fler bak Iker Casillas.

DEN FLYVENDE HOLLENDER: Slik scoret Van Persie mot Spania.
DEN FLYVENDE HOLLENDER: Slik scoret Van Persie mot Spania.

– Det kunne ha stått 6-1, 7-1 og til og med 8-1, fastslo kapteinen.

– Utligningen var srålende om jeg får si det selv. Jeg så ballen kom og jeg så at Casillas var litt for langt ute. Nå kan vi nyte det – jeg har sett slikt før. Men vi er ikke helt der vi vil enda. Australia neste.

– Jeg har stor tro på laget vårt. Vi er veldig «fit». Det så dere i andreomgangen. Om et par uker spiller vi enda bedre også. Vi spilte mot de regjerende verdensmesterne.

Gir Van Gaal æren

Nederlands nummer 9 er ikke i tvil om hvem som fortjener æren for resultatet mot Spania.

– Dette er på grunn av treneren, fortalte han Voetbal International.

– Han har forberedet oss bra og han forutså hvordan kampen ville gå. Det er helt utrolig, for kampen endte akkurat som han og trenerstaben forutså.

– Vant til priser

Van Persie, som ble tildelt «man of the match»-prisen, hadde glemt medaljen som følger med den gjeve prisen, og ble tilbakekalt av en FIFA-medarbeider for å få medaljen, da spøkte United-spissen:

– Ah, jeg er vant til medaljer. Så da får du den.

Powered by Labrador CMS