FREM, MEN MEST TILBAKE: Louis van Gaals United slår flere pasninger bakover på banen enn noe annet lag i Premier League.

– Van Gaal er i trøbbel

AVISRUNDEN: Se hva de engelske avisene skriver om lørdagens tap.

Publisert Sist oppdatert

Vi hadde lite å glede oss over mot Norwich City, og det reflekteres i sportsredaksjonene i engelske medier. Her er hva enkelte utvalgte aviser skriver om lørdagens kamp.

Paul Wilson, The Guardian:

Louis van Gaal prøver åpenbart å få en ordbok som julepresang. Manchester United-manageren sa at han ikke hadde ord for å beskrive skuffelsen over den siste uka, over å bli slått ut av Champions League og å tape for Bournemouth, så en kan bare tenke seg frustrasjonen hans da Alex Neils bunnlag tok ledelsen her og klarte å holde unna.

Uten seier på seks kamper. Dette er nok ikke jula Van Gaal håpet på, spesielt nå som tidligere spillere gir uttrykk for at de ønsker et skifte, og et par kvalitetsmanagere akkurat har blitt tilgjengelige.

LVG depper etter Norwich
IKKE I JULESTEMNING: Louis van Gaal.

Rob Dawson, Manchester Evening News:

1. Van Gaal er i trøbbel. Du kan fortsatt argumentere for at Van Gaal bør beholde jobben, men argumentene blir mer og mer skrøpelige for hvert ødeleggende tap. United-managere er aldri mer enn én kamp fra krise, og Van Gaal har ikke vunnet noen av sine siste seks.

2. Fansen er tålmodige. Det var nok av misnøye på Old Trafford på lørdag. Det kom sporadiske mishagsytringer ved pasningsmisser, og en fan nær presseboksen begynte å rope «José Mourinho» etter at United havnet under med to. Men det var ikke noe kollektivt opprør mot Van Gaal.

3. Pereira kunne like godt vært et annet sted. Da han satt i garderoben etter kampen ville det vært forståelig om Andreas Pereira funderte på hva som er poenget. En skulle tro at han, som offensiv spiller, ville ha en sjanse til å komme på når laget hans lå under. Men ikke Pereira.

Mens United jaget utligning, ble brasilianeren værende på benken. Om ikke Van Gaal skal bruke ham, så kan han like godt reise til en annen klubb.

vangaalpereira (650 x 358)
GIVE PEREIRA THE NOD: Det mener lokalavisens mann.

4. Forsvaret henger ikke sammen. United skaper fortsatt ikke sjanser eller scorer mål – de har bare hatt sju skudd på mål til sammen i sine siste fire hjemmekamper, men nå slipper de inn mål også. Som de siste kampene viser, er det en farlig kombinasjon.

Måten United forsvarte seg på i forbindelse med begge Norwich-målene var patetisk. Cameron Jerome løp over 30 meter for å score den første. Du hørte riktig, Cameron Jerome.

5. Når kommer neste seier? Norwich hjemme var regnet som den enkleste i Uniteds juleprogram.Nå møter de Stoke på Britannia på Boxing Day, og et Chelsea med ny giv to dager etterpå, og det er vanskelig å se for seg at United vil vinne noen av de to kampene. Van Gaal innrømte etter lørdagens kamp at laget hans mangler selvtillit. Stoke borte i desember er ikke stedet for å få den tilbake. 

David McDonnell, Daily Mirror:

United mangler selvtillit og tro. Selv om United dominerte ballinnehavet, fremstod de med lite overbevisning i den siste tredjedelen av banen. Med det som nok er Van Gaals beste frontkvartett i Rooney, Mata, Martial og Memphis, var det ingen unnskyldning for Uniteds dårlige avslutninger eller mangel på angrepstrussel der det gjaldt.

Van Gaal har tappet disse spillerne for selvtillit, og de ser ikke ut som om de vil score.

Etter å ha mistet de tre siste kampene med skade, returnerte Rooney igjen. Han var igjen ynkelig, slik hans generelle form har vært denne sesongen. Rooney mistet ballen for lett på midtbanen i forkant av Norwichs andre mål, og hadde ingenting å tilby i  angrep.

MANCHESTER, ENGLAND - DECEMBER 19: Wayne Rooney of Manchester United is presented with an award by Sir Bobby Charlton to mark his 500th appearance for the club ahead of the Barclays Premier League match between Manchester United and Norwich City at Old Trafford on December 19, 2015 in Manchester, England. (Photo by John Peters/Man Utd via Getty Images)
KAMP 500: Men den var ikke spesielt imponerende.

Tim Rich, Independent:

Om Mourinho mistet Chelsea-garderoben, har Van Gaal mistet Uniteds egen TV-stasjon. Da MUTV diskuterte det siste snublende, usammenhengende uttrykket for hva manageren deres kaller sin «filosofi», utbrøt Gordon McQueen: «Det en må huske er at denne klubben har brukt en kvart milliard pund på spillere, og noen må svare for dette.»

McQueen spilte for United under Dave Sexton, som Van Gaal en tenkende manager som hadde en bestemt fotballfilosofi som ingen på Old Trafford kunne begripe. Han fikk sparken etter å ha vunnet sine siste sju kamper fordi fotballen hadde blitt så grusomt kjedelig, og tilskuerne vendte ryggen til England mest populære klubb.

Denne utgaven av Manchester United har blitt anklaget for å være sterile, og nå er de ikke lenger bare kjedelige. De er et eneste stort rot.

Manchester United v Norwich City - Premier League
SKUFFET GJENG: Rooney, Carrick, Mata og Jones.

 

Powered by Labrador CMS