Unngår Van Gaals Bayern-trøbbel?

Hjelper terminlista Louis van Gaal til en topp første sesong i United?

Publisert Sist oppdatert

Han er helt klar på hvordan fotball skal spilles, Louis van Gaal. Han er også kjent for å være nådeløs mot dem som ikke følger hans ord.

I sin siste toppklubb, Bayern München, tok det tid før budskapet sank inn hos spillerne.

Da han overtok Bayern München ble det bare to poeng på de tre første kampene, og etter 13 serieomganger stod Bayern bare med fem seirer.

DRØYER: Det kommer ikke noe nytt denne uken verken fra Louis van Gaal eller Manchester United angående nederlenderens rolle som mulig ny United-manager.
LOUIS VAN GAAL

En slik start i United vil nok få hylekoret til å hyle igjen.

Men terminlista kan kanskje hjelpe Van Gaal i gang i United. I de åtte første serieomgangene er den vanskeligste kampen på papiret en hjemmekamp mot Everton. Tre av kampene er mot nyopprykkede lag, og ser man på resultatene i de fem andre kampene denne sesongen, med Moyes som manager, så ga de 12 poeng av 15 mulige.

Swansea ble nemlig slått 2-1 hjemme, Sunderland ble slått 2-1 borte, West Ham ble slått 3-1 hjemme og WBA ble slått 3-0 borte. Det eneste tapet kom hjemme for Everton.

United pleier også å ha god kontroll på nyopprykkede lag.

I fjor ble det full pott både hjemme og borte mot nyopprykkede Hull og Crystal Palace, mens det ble fire av seks poeng mot Cardiff. Denne sesongen møter United nyopprykkede Burnley, QPR og Leicester i serierundene tre, fire og fem.

På papiret ser altså terminlista overkommelig ut.

Og ikke glem hvordan det gikk med Bayern selv etter den dårlige starten med Van Gaal. De tok nemlig tilbake tronen i Tyskland på første forsøk med nederlenderen ved roret.

Powered by Labrador CMS