– Vi MÅ vinne!

En presset Louis van Gaal innrømmer at Stoke-kampen på 2. juledag er et «must win»-oppgjør.

Publisert Sist oppdatert

United-manageren nektet å svare på spørsmål under onsdagens pressekonferanse, men stilte gladelig opp for klubbens egen tv-kanal, MUTV.
Der pratet han om alt det forsmådde journalister gikk glipp av på Aon Training Complex – blant annet det åpenbare spørsmålet om oppgjøret på Britannia på 2. juledag er en «must win»-kamp.

– Ja, det tror jeg. Når man har tapt tre på rad da trenger man en seier, lød det like opplagte svaret.

Manageren la imidlertid til at det slett ikke blir noen enkel oppgave å knekke Stoke på eget gress, og minnet om at blant andre Manchester City har måttet heise det hvite flagget på Britannia tidligere denne høsten:

“Det er bestandig best å unngå baklengsmål, men vi må også angripe og avslutte når vi har sjansen. ”

Louis van Gaal

Van Gaal understreket videre at laget hans er nødt til å gjøre forbedringer i den defensive organiseringen, men han minnet også om at lykken fort kan snu (til Uniteds fordel).

– Jeg kan ikke få sagt det tydelig nok at organiseringen må bedres. Det er riktig at det bestandig er best å unngå baklengsmål, men vi må også angripe og avslutte når vi har sjansen. Det er mange aspekter ved spillet vårt som må forbedres, innrømmet han, mens han også påminnet om at det bare er en måned siden United toppet Premier League.

– Siden er alt endret. Om en ny måned er det likevel fullt mulig å være med på å kjempe om tittelen igjen. Men først må vi beseire Stoke. Der ligger hovudfokus nå, og den kampen må vi vinne, gjentok han.

Uendret skadeliste

Når det gjelder skadelisten sa manageren at den stort sett er den samme som foran Norwich-kampen sist helg.

– Ja, den er mer eller mindre uendret. (Phil) Jones har 90 minutter bak seg uten reaksjoner, så det er et godt signal. (Matteo) Darmian kan være tilbake neste uke, muligens mot Chelsea, men det får vi se på. Ellers har vi selvfølgelig de langtidsskadde, (Antonio) Valencia, (Marcos) Rojo og (Luke) Shaw – uten at vi kan gjøre noe med det.

Powered by Labrador CMS