– Stilen passer ikke Rooney

Ex-Red Teddy Sheringham mener Louis van Gaal bør finne et system som kapteinen hans kan blomstre i.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med ESPN påstår Sheringham at Wayne Rooney vil finne tilbake til scoringsformen dersom Louis van Gaal bruker ham i det rette systemet.
49-åringen, som vant tre Premier League-titler, FA-cupen og Champions League i løpet av fire sesonger på Old Trafford, tilbakeviser alle påstander om at United-kapteinen er på hell.

– Rooney vil score mål dersom han benyttes i det rette spilleopplegget; det har han bevist gjentatte ganger gjennom årene, sier Sheringham, og viser til at det er veldig hardt å dra lasset alene på topp.

– Det er ikke så mange spillere som kan gjøre det med suksess. Jeg ville i alle fall ikke ønsket å spille i den rollen, og jeg hadde alltid en partner ved siden av meg.

– Van Gaal prøver noe nytt i Manchester United og Wayne passer ikke inn. Med en slik kvalitetsspiller skulle man tro det ville være mulig å finne et system som passer ham, men det blir det opp til manageren å finne ut av.

– Ha tålmodighet!

teddy
TEDDY SHERINGHAM – i bad med CL-pokalen, Barcelona, 26. mai 1999.

Men selv om Sheringham ikke er på linje med Van Gaal i hvordan å bruke Rooney, betyr ikke det at han synes United-manageren har feilet i jobben. Tvert imot oppfordrer han klubbens fans til å vise fortsatt tålmodighet med den 64 år gamle nederlenderen.

– De er nummer fire i ligaen, to poeng bak lederlaget, minner han om, og synes ikke det er en posisjon som  høres så aller verst ut – spesielt med tanke på at laget ennå ikke har satt fyr i teltet.

– De kunne ha spilt fantastisk fotball og fortsatt ligget på fjerdeplass, så folk trenger å få satt litt perspektiv på ting. Så får vi heller se hvordan det ser ut senere i sesongen. United har gode spillere, så jeg er sikker på at de vil gjøre det godt, sier «Oh, Teddy, Teddy» avslutningsvis.

Sliter i bunnen

Selv er Sheringham inne i en tung periode som manager for League Two-klubben Stevenage. Sommerens brave opprykksambisjoner ser ut til å måtte vike for desperat kamp mot nedrykksspøkelset, for laget hans har bare tre seire på 16 ligarunder. Det har ført dem faretruende nær den beryktede streken.

Her kan du lese hele ESPN-intervjuet med den gamle United-stjernen.

Powered by Labrador CMS