Ingen nye skader

OPPDATERT Men Manchester United må ennå vente og se om Morgan Schneiderlin blir tilgjengelig.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med MUTV før fredagens pressekonferanse på Jimmy Murphy Centre, bekreftet Louis van Gaal at den franske midtbanemannen har vært syk. Schneiderlin sto som kjent over mot CSKA, men er frisk igjen nå. Likevel er det altså fortsatt usikkert om han rekker å bli klar til lørdagens møte med West Bromwich på Old Trafford.

– Han trener for første gang igjen i dag, så vi får vente og se, sa Van Gaal, som ikke regner med at det blir særlige endringer på laget som slo CSKA.

– Matteo Darmian er suspendert (pådro seg sitt femte gule mot Crystal Palace) så han kan ikke spille, og Valencia er (fortsatt) skadet, la han til.

United-manageren ga ellers uttrykk for at han er fan av Jesse Lingard:
– Han gjør det bra. Derfor ønsker jeg å beholde ham (på laget), og det er også grunnen til at jeg har sagt at han vil få sjanser. Han er hurtig og jeg liker fart på kantene. Nå har han også fått sin første assist (mot CSKA). Jeg tror den kampen har gitt ham en god «boost», for han spilte etter min mening en veldig god kamp. Forhåpentlig fortsetter han med det.

Pressekonferansen:

Etter tirsdagens seier, er det fortsatt rom for forbedringer rent underholdningsmessig?
– Jeg mener, vi angrep i 85 av 90 minutter, så vi har gitt mye underholdning. Det kommer an på scoringer. Når det scores oftere, da blir fansen fornøyd.

– Ved å analysere kampene, så vet vi at det er vanskelig å bryte opp en motstander som forsvarer seg med ti mann bak ballen. Dette må alltid tas med i vurderingen. Når to lag angriper, da blir det lettere å score mål. Dette er også grunnen til at trenere og managere benytter slik taktikk mot oss. For da får vi større vanskeligere. De satser utelukkende på kontringer. Uansett, så forsøkte CSKA seg på dette. De satte inn hurtige spillere, men de skapte bare én sjanse. Så jeg er veldig fornøyd med vår defensive organisering, men også med måten vi angrep på, for til slutt vant vi mot en veldig vanskelig motstander.

– I fjor slo CSKA Manchester City med 2-0. Selv ikke i Manchester Uniteds gullalder klarte klubben å vinne mot CSKA på hjemmebane. Russerne ledet 3-1 til det gjensto fem minutter, og det endte med et heldig 3-3-resultat på Old Trafford. Så vi har skapt historie!

Føler du at noe av kritikken har vært urettferdig, og at det må finne en balanse mellom det angripende spillet som fansen ønsker og pragmatismen ved å skaffe seg et resultat?
– Fansens kritikk er aldri urettferdig, for det er slik fansen føler det. Vi må spille for fansen, men fansen må også forstå spillet og motstandernes system. Det må de analysere, men det har jeg forklart tidligere.

Wayne Rooney er nå nummer 2 på klubbens toppscorerliste, men hvilken posisjon mener du passer ham best om han virkelig skal «såre» motstanderne?
– Det kommer an på motstanderne, på motstandernes kvaliteter, og på lagkameratenes kvaliteter. Samtidig må jeg se etter balanse i uttaket. Når jeg bytter spillere er det for å forsøke noe nytt som kan såre motstanderne….. Men denne sesongen spiller han mer eller mindre kun som nummer 9 eller 10.

Tirsdag ga du spillerne beskjed om å «ignorere fansen». Det er flott å ha 76.000 tilskuere der, men når det ikke går så bra og dere jakter en scoring, kan da nervøsiteten på tribunene gjøre det vanskeligere for spillerne?
– Ja, fansen må støtte spillerne, ellers gjør de det veldig vanskelig for dem å spille på Old Trafford. Nå har de, opp til nå, vært fantastiske, så jeg kan ikke klage på fansen.
– Men da jeg kom hit til min første kamp som manager, etter (fjorårets) tur til USA, husker dere kanskje at vi møtte Valencia i en vennskapskamp for å presentere det «nye» Manchester United for fansen. Vi vant, men vi spilte ikke så bra som vi hadde gjort i USA.

– Så var det neste kamp, mot Swansea City, hvor vi heller ikke spilte så bra. Jeg ble overrasket da jeg pratet med spillerne og følte at det var noe med det å spille på Old Trafford. Så jeg kan bare råde fansen til  å kritisere manageren og ikke spillerne, for det er veldig vanskelig å spille for Manchester United. Det er et stort press, og slett ikke bra for spillerne mine å høre skrikingen. Da er det bedre å pipe på manageren, for jeg har erfaring (til å takle det).

Hvor fornøyd er du med å se Darren Fletcher og Jonny Evans gjøre det så bra for WBA, med tanke på deres karrierer her?
– Vel, nå glemmer du Anders Lindegaard, for han var også medlem av troppen min. Men ja, jeg synes det er veldig bra, for jeg prøver alltid å være ærlig med spillerne mine. Jeg sa til dem at de ikke ville få så mye spilletid, og at de i deres alder må spille fotball. Men det er en stor avgjørelse å ta å skulle dra fra United til en annen klubb. De har gjort det ut i fra ambisjoner, og det liker jeg veldig godt. De kunne ha bestemt seg for å bli og trene. Det er mange som gjør det, så jeg har stor respekt for de tre spillerne.

2. del av pressekonferansen vil som vanlig først bli tilgjengelig fra klokken 23.30.

Powered by Labrador CMS