Det lysner!

På dagens pressekonferanse kunne Louis van Gaal opplyse at flere spillere er tilbake til Norwich-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Allerede før fredagens pressekonferanse bekreftet manageren overfor MUTV at Wayne Rooney, Ander Herrera og Chris Smalling alle har trent for fullt hele denne uken. For Ashley Young går det også fremover, mens Matteo Darmian og Jesse Lingard fortsatt må vente på at legen skal fylle ut de nødvendige friskmeldingspapirene.

Og så kom pressekonferansen igang. Der ble Van Gaal først bedt om å kommentere sparkingen av hans gode venn, Jose Mourinho:

– Hva skal jeg si, det kom som en stor overraskelse, jeg hadde ikke ventet dette. Han er en fantastisk manager med en merittliste som ingen andre i fotballverden.
– Men først og fremst kommer resultater, og deretter kjemien mellom manager, spillere og stab. Jeg kan ikke bedømme hva som har skjedd i Chelsea, men jeg ble veldig overrasket.

Med tanke på at han vant ligaen for bare et halvt år siden, betyr dette at ingen er trygge?
– Hehe, ja, sånn er det. Men vi vet det, og Jose vet det, svarte Van Gaal med et flir rundt munnen.

Om kjemien mellom LvG og hans egne spillere:
– Den er fin, og det har jeg sagt mer enn én gang. Jeg har imidlertid sett artikler som sier noe annet, så verden er litt gal…

Om egen posisjon:
– Det kan jeg egentlig ikke svare på, men jeg føler at jeg har full støtte fra styret og spillerne mine. Men vi må ha resultater, vi må vinne, vi vet det. Alle vet det. Taper man for mye betyr det verdens ende, også for meg.

Om presset foran Norwich-kampen:
– Det følger press med alle kamper, men omstendigheten er ulike fra uke til uke. Nå, for eksempel, får vi tre eller fire spillere tilbake. De, Rooney og Herrera for eksempel, har trent hele uken. Men, om vi tar Herrera, så har ikke han spilt på fire uker. Rooney har ikke spilt på to, men likevel er det mulig at han kan spille. Vi får vente og se. Andre spillere har ikke trent mer enn én dag, og risikoen ville normalt være for stor. Men under omstendigheter som dette… av og til må man ta risiko.

– Hver eneste kamp representerer altså nye omstendigheter. Det eneste som er likt er måten vi forbereder oss på. Og vi forbereder oss bestandig veldig godt, det være seg på motstandernes kvaliteter og hva vi må foreta oss. Vi trener på kampplanen, forklarer den for spillerne som tar den til seg, og så gjør de sitt ytterste.
– Dette er det viktigste av alt, og det sa jeg også etter kampen mot Bournemouth. Nå må vi forberede oss igjen, og det gjør vi på en veldig profesjonell måte. Vi håper å kunne levere det resultatet som alle forventer.

Føler du at du fortsatt har supporterne støtte? Mange er misfornøyde med laget og alt som skjer…?
– Ja, men sånn er det bestandig når man taper. Styret og ledelsen kan i praksis se hva man som manager kan gjøre, men det kan ikke fansen. Men når man taper, da har man behov for at fansen beholder troen. Så egentlig er spørsmålet for dem, ikke for manageren.

Tror du at vi vil få se en friskere og oppladet Wayne Rooney som presterer når han nå kommer tilbake?
– Tja, sånt vet man aldri, det er så individuelt. Men selvsagt, på grunn av rytmen i Premier League har jeg  rotert mye på laget. Siden jeg bruker forskjellige kampplaner, er det også grunnen til at jeg bruker andre spillere.
– Som dere har sett kommer spillere tilbake friskere enn før. Det er fordi de ikke har blitt belastet så mye. Jeg håper at han (Rooney) scorer mål, for det er en stor dag for ham, det blir hans 500. kamp. Det er ikke mange som har spilt like mange.

En klausul i James Wilsons kontrakt gir mulighet til å kalle ham tilbake…?
– Men… vi har sendt ham til Brighton fordi han trenger kamprytme og vise sine kvaliteter. Vi har forlenget kontrakten med ham på grunn av disse kvalitetene og fordi vi har tro på ham. Nå er han der, og han viser seg frem – men på et lavere nivå.

Hvor fornøyd er du med den karakteren dine unge spillere har vist i en for laget svak periode?
– Vel, vi tok en avgjørelse på grunnlag av en strategi tidlig i sesongen. Manchester United er en klubb som ønsker å gi unge spillere sjansen, men det kan ikke alle få når det er 35-40 spillere i stallen. Også eldre spillere må få muligheten. Det var derfor vi solgte så mange spillere og sendte flere andre på lån.

– Nå som vi har skader, og vi har altfor mange skader, har vi et behov, det kan alle se. Men som dere kunne se gjorde Varela det veldig godt mot Wolfsburg, og Borthwick-Jackson i sine to første innbytteropptredener. Også i første omgang mot Bournemouth var han god, men ikke like bra etter pause. Hvorfor? Fordi han er ung, og det må vi akseptere. Men vi har nådd et punkt der vi har måttet bruke for mange ungdommer. Dersom man lukker øynene for dette står man ikke lenger bak strategien vår, sa en usedvanlig pratevillig Louis van Gaal avslutningsvis.

Mer fra pressekonferansen blir som vanlig ikke gjort tilgjengelig før sent fredag kveld.

Powered by Labrador CMS