Skryter av Van Gaal

Verdensmester Philipp Lahm, som Ferguson prøvde å signere, mener Van Gaal gjorde mye bra i Bayern.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2014 løftet Philipp Lahm VM-trofeet, og året før løftet han Champions League-trofeet med Bayern på Wembley.

Da var situasjonen helt annerledes i 2009. Bayern havnet bak Felix Magaths Wolfsburg i den tyske ligaen, noe som heldigvis i det minste var bedre enn da de havnet langt bak Stuttgart, Schalke og Werder Bremen i 2007. I Champions League var Bayern sjanseløse, de hadde ikke vært forbi kvartfinalen siden 2001, da de vant hele turneringen.

Lahm var misfornøyd med ståa, og både Ferguson og Guardiola var klare med sjekkheftet for å sikre seg spilleren, men så ble Louis van Gaal Bayern-manager, Lahm ble i Bayern, og Van Gaal fikk startet prosessen med å gjøre Bayern best igjen.

– Jeg tenkte på England før det, og det var noen interessante muligheter. Bayern er klubben fra hjembyen min, og jeg var overbevist om vi ville bli gode igjen. Jeg følte at vi hadde sjansen til å vinne Champions League. Jeg vil heller vinne det med min klubb enn en annen. Heldigvis viste avgjørelsen seg å være den riktige, sier Lahm i et intervju med Daily Mail.

vangaalferguson1 (650 x 358)
2010: Van Gaals Bayern slo ut United på vei til Champions League-finalen.

Van Gaal førte Bayern til Champions League-finalen, der det ble tap mot Inter, og den neste sesongen ble på ingen måte den samme suksessen, og Van Gaal måtte gå etter mye krangling med styret. Men Lahm, som Van Gaal gjorde til visekaptein, er ifølge avisen entusiastisk når han snakker om Van Gaal.

– Han gjorde mange gode ting her. Han innførte en mer taktisk tilnærming, og det ble med laget videre. Taktikken han introduserte var veldig positiv. Vi hadde problemer med antall mål vi slapp inn, men vi hadde suksess.

Powered by Labrador CMS