– Gi Van Gaal tid

Peter Schmeichel oppmoder til tid og tålmodighet under Louis van Gaal.

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds danske målvaktlegende, Peter Schmeichel, spilte i klubben fra 1991 til 1999 og var med på å vinne det meste som var å vinne på klubbnivå, blant annet den historiske «Treble» i 1999 da Manchester United vant Champions League, den hjemlige ligaen samt FA-cupen.

Klubben fortsatte i samme spor etter at han forlot klubben i 1999, men idet Sir Alex Ferguson takket for seg i 2013 har det sett betydelig mer bekyrmingsfult ut på Theatre of Dreams, og Englands mestvinnende klubb – med David Moyes ved roret – avsluttet 2013/2014-sesongen på 7. plass. Det har ikke sett veldig mye bedre ut etter at Louis van Gaal overtok, men dansken mener vi bør gi nederlenderen tid.

– Jeg vet LvG vil levere

– Jeg er like misfornøyd med starten som alle andre. Spillerne mistet mye selvtillit og troen på seg selv. Forrige sesong, etter å ha vunnet ligaen året før, gikk det fra det ekstreme til det enda mer ekstreme, sa Schmeichel ifølge The Mirror.

– Men jeg vet Van Gaal vil levere, fortsatte han.

– Samme filosofi som i United

– Tid og tålmodighet må bli gitt til laget og han og hans filosofi. Han har en plan med alt han gjør. Han har bevist det gang på gang.

– Han vant til og med ting med AZ Alkmaar i Nederland og det er som om å vinne ligaen med Norwich. Og da han var i Ajax viste han at han har den samme filosofien som United.

– Jeg er en United-fan og jeg har ingenting imot å avsluttet utenfor topp fire – sålenge vi går i riktig retning, United-kulturen fortsetter og vi spiller underholdende fotball og vinner kamper. Andre fans er kanskje ikke fornøyd, men ting er ikke gjort over natta.

Uvant kjøpspolitikk

Sir Alex Ferguson hadde ikke som varemerke å pøse ut mye penger for nye – og internasjonale – spillere, men etter Fergie- og David Gills avgang har transferpolitikken innad i klubben endret seg betraktelig.

STORHANDLET: Woodward og Van Gaal har handlet i sommer.
STORHANDLET: Woodward og Van Gaal har handlet i sommer.

– Han har hentet inn syv spillere og han lar andre spillere gå. Det er ikke det verken jeg eller Man. United-fans er vant til, sa Schmeichel.

– Folk snakker om slutten på Old Trafford-tradisjonene med «hjemmelagde» spillere, men dette er bare slik fotballen er.

– Det er mye sentimentalt rundt dette, folk som sier at dette er ikke slik Sir Matt (Busby) eller Sir Alex (Ferguson) ville gjort det. Men fotball handler nå kun om penger. Premier League er en sterk liga og United har ikke råd til å ikke henge med.

Positiv til Falcao

– Jeg vet ikke hvor Wayne Rooney kommer til å spille, men jeg klarer ikke vente til å finne det ut når jeg skal se vår neste kamp mot QPR.

– Falcao på Old Trafford er et bra signal å sende ut til resten av fotballverden. Det viser at United fortsatt tiltrekker seg verdensklassespillere, sa han avslutningsvis.

 

Powered by Labrador CMS