Må droppe Kluivert

Louis van Gaal får det ikke helt som han vil.

Publisert Sist oppdatert

United.no samarbeider med nettsiden Sport Witness for å gi deg de beste sakene om hva som faktisk skjer med spillere inn og ut denne sommeren.

Hva er årsaken til at utnevnelsen av Louis van Gaal lar vente på seg? Sport Witness viser til meldinger i nederlandsk presse, der det for over en uke siden ble annonsert at en avtale mellom United og den 62 år gamle managerlegenden var på plass. Det påpekes også at meldingene ble ledsaget av opplysningen om at vi sto overfor en snarlig offentliggjøring av ansettelsen; og slik har det fortsatt: «Ansettelsen vil straks bli offentliggjort.»

Og hva med Giggs?

Nå hevder avisen Algemeen Dagblad at de involverte partene har vært i intense forhandlinger om overgangsbudsjetter og om Van Gaals fremtidige rolle i United. Fra klubbledelsens side skal Ryan Giggs ha vært et sentralt tema i disse samtalene, og det samme gjelder Paul Scholes og Nicky Butt. Avisen nevnder derimot ikke Phil Neville.

Årsaken til at klubben har hatt de tre United-legendene så høyt oppe på dagsorden, skal rett og slett skyldes at man for alt i verden vil forsøke å unngå å havne i en situasjon tilsvarende den som oppsto i fjor, da en nyansatt David Moyes skiftet ut store deler av sin forgjengers støtteapparat.

Netherlands v Colombia - International Friendly
Patrick Kluivert – ute av bildet?

Avisen hevder også at som følge av Uniteds ønsker, er det usannsynlig at Patrick Kluivert blir assistent for Louis van Gaal, slik det tidligere har vært antydet. Det påstås sågar at alle tidligere planer om en Old Trafford-rolle for den 37 år gamle spisslegenden har blitt skrinlagt.

Trenger en avklaring

I likhet med sine britiske pressekolleger mener Algemeen Dagblad at det ville være best for alle parter om ansettelsen av Van Gaal ble offentliggjort så snart som mulig. I Nederland er man urolige over de stadige utsettelsene, og frykter at de kan komme til å forstyrre landets VM-forberedelser.  Det hevdes også at flere engelske journalister allerede har skaffet seg akkreditering til Van Gaals pressekonferanse forut for sluttspillet i Brasil.

Les hele saken her.

Powered by Labrador CMS