– Det er «The United Way»

Les hva Ashley Young og Louis van Gaal hadde å si etter seieren over Crystal Palace.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United tok en særdeles viktig seier borte mot Crystal Palace lørdag. Marouane Fellaini ble den store helten da han stanget inn 2-1 for bortelaget, men det var en annen United-spiller som utmerket seg mest.

For på venstrekanten var Ashley Young nok en gang strålende. Engelskmannen passerte Joel Ward gang på gang, skaffet straffen som Mata scoret på, og hadde innlegget som Fellaini stanget inn i andre omgang.

Etter kampen var Young veldig fornøyd med både egen og lagets innsats.

– Det var en veldig viktig seier. I morgen skal Liverpool spille en vanskelig bortekamp mot Chelsea, og hvem vet hva som skjer i morgen? spurte Young retorisk i post-match-intervjuet med MUTV.

– Vil ende så høyt som mulig

Begge målene kom etter at Young utfordret på kantene. Manchester United har hatt en historie for å angripe bredt og slå baller inn i boksen.

– Det er sånn vi spiller. Det er «The United Way». Vi var gode i første omgang, skapte sjanser og tok ledelsen. Vi visste at de ville sette oss under press i andre omgang, og vi var nødt til å grave dypt og forsvare oss godt, sa Young.

Både spillere og fans jublet hemningsløst etter Fellainis vinnermål.

– Det viste lidenskapen til spillerne og fansen. Jeg tror benken gikk bananas også. Vi fortsatte helt til siste slutt og fikk vinnermålet.

malcry
FEIRING: Marouane Fellaini og Ashley Young fikk selskap av en supporter etter at førstnevnte hadde headet inn 2-1 for United.

Det er ikke bare Ashley Young som utmerket seg for United. Bakerst var David de Gea nok en gang strålende. Han kunne ikke gjøre noe for å forhindre at Puncheons frispark snek seg over mållinjen, men vartet opp med en strålende redning da Glenn Murray kom alene mot ham.

– Jeg takket ham etter kampen. Han har vært fantastisk hele sesongen og med den redningen holdt han oss inne i kampen. Han ga oss sjansen til å vinne kampen, og han fortjener alle gratulasjoner han kan få.

Ashley Young trives med tilværelsen som fast inventar på Uniteds venstrekant.

– Jeg nyter å spille fotball. Jeg spiller jevnlig og gjør mitt beste for å holde meg inne i laget. Straffen kom etter mitt innlegg, og jeg er selvsagt veldig fornøyd med det. Nå har vi to cupfinaler igjen.

I morgen kan Chelsea avgjøre Champions League-kampen til Manchester Uniteds fordel. Ashley Young holder Chelsea som favoritter, men understreker at laget kun fokuserer på seg selv.

– Vi tenker bare på å ta seks poeng på de to siste kampene og prøve å ende så høyt som mulig.

LVG: – Ikke alvorlig for Rooney eller Shaw

Også Louis van Gaal var tilfreds med seieren over Crystal Palace. Nederlenderen forteller at baneforholdene ikke er de enkleste for et lag som ønsker å dominere kampen.

– Det er en vanskelig bane å komme til. Mange toppklubber har tapt her. Ballen ruller ikke så fort og vi må kjempe for hver eneste meter. Spillerne gjorde det, og det var veldig godt å se laget jobbe for hverandre, sa Van Gaal til MUTV etter kampslutt.

United-manageren var nødt til å gjøre flere bytter som følge av skader, men forteller at skadene til Rooney og Shaw ikke var veldig alvorlige.

– Vårt lag var ute av balanse. Phil Jones var nødt til å spille venstreback. Jeg var nødt til å bytte Rooney som hadde fått seg en smell, men han er klar mot Arsenal. Luke Shaw fikk en blodig nese etter en albue, men jeg har fått beskjed om at han skal fly med oss, så det er nok ikke så ille. Vi tok ham av for å være på den sikre siden.

Crystal Palace v Manchester United - Premier League
BEHANDLING: Luke Shaw måtte ta telling etter at han fikk en albue i nesa.

Etter at de andre straffetakerne har bommet én etter én, var det Juan Mata sin tur til å forsøke seg fra ellevemeteren. Og spanjolen innfridde. Nå forteller Van Gaal at Mata kommer til å få flere sjanser fra krittmerket fremover.

– Han var nummer tre etter Rooney og Van Persie. Nå er han først i køen fordi Rooney og Van Persie bommet på straffe.

Ashley Youngs imponerende opptreden på venstrekanten fikk Louis van Gaal til å dele ut noen hyggelige ord.

– Ashley spilte en veldig god kamp. Vanligvis vil jeg ikke snakke om enkeltindivider, men han hadde to målgivende pasninger og skapte store sjanser. Men jeg synes for eksempel David de Gea gjorde noen viktige redninger.

Powered by Labrador CMS