– En god distraksjon!

Louis van Gaal tilbakeviser at United-jobben har virket forstyrrende på VM-forberedelsene.

Publisert Sist oppdatert

Den 62 år gamle nederlandske landslagssjefen er inne i sin siste måned før han tar over tømmene på Old Trafford. Fredag kveld leder han sine oransje gutter i åpningskamp mot Spania, og ingen eller noe kan få tankene hans bort fra det. Ikke en gang snakk om Manchester United.

– Spørsmål om Manchester United? Alt til sin tid, lød svaret da en journalist forsøkte seg under et pressemøte torsdag.

– Jeg synes ikke dette er riktig tidspunkt. VM er et mesterskap uten klubbdeltakelse, så derfor er jeg helt og holdent fokusert på landslaget, sa Van Gaal.

Men om tanken på United-jobben kan virke distraherende?

– Distraherende? Det kan den nok være, men kanskje Manchester United er en god distraksjon ..? Man kan ikke være alvorlig hele tiden, man må jo ha gleder også. Man må løse opp på spenningen, takle presset. Husk, vi skal være her i fem uker! Og nei, ikke misforstå – vi skal være her i fem uker, gjentok han.

Dermed slo Louis van Gaal det klinkende klart hva som er Nederlands hensikter under årets VM. Likevel innrømmet han at tanken på at en dommeravgjørelse kan bety forskjellen mellom suksess og fiasko, får det til å romle.

– Så jeg føler spenningen i magen, sa  han.

Om åpningskampen mot Spania:

– Den spanske fotballen er kanskje den beste i verden, og den består av både fysisk styrke og teknikk. Jeg liker også innstillingen hos de spanske spillerne. De er ranket som nummer 1, mens vi er nummer 15.  Vi må derfor sørge for å stille kompakt for å kunne beseire dem.

Powered by Labrador CMS