Blir han klar ..?

Louis van Gaal krysser fingre og tær i håpet om at kapteinen blir friskmeldt til møtet med Argentina.

Publisert Sist oppdatert

Som nevnt allerede etter tirsdagens pressekonferanse med Van Gaal i São Paulo, har Uniteds eneste gjenværende representant i Brasil fått magetrøbbel. LvG uttrykte på pressekonferansen en viss bekymring for at han må klare seg uten sin kaptein og toppscorer, og sa at han vil vente og se situasjonen an frem til timene forut for avspark klokken 17.00 lokal tid.

Dersom det skulle gå så galt at RvP må stå over, vil det utvilsomt være et hardt slag for Nederland. Selv om 30-åringen ikke akkurat har glitret siden åpningskampen mot Spania, er hans blotte nærvær i seg selv nok til å løfte lagkameratene. Og, i en VM-semifinale hvor motstanderen heter Argentina og ledes av Lionel Messi, trenger de oransje alle sine beste folk.

At det i tillegg stilles store spørsmålstegn bak «destroyeren» Nigel de Jongs sjanse til å rekke kampen, bidrar ikke akkurat til å gjøre utsiktene lysere. Milan-spillerens egenskaper var utvilsomt savnet i kvartfinalen mot Costa Rica. Der måtte det som kjent straffesparkkonkurranse til etter et målløst oppgjør for å sikre avansement.

Men også Argentina har sine bekymringer ettersom Angel Di Maria er ute. Til gjengjeld skal Sergio Agüero være klar igjen etter skade, mens forsvareren Marcos Rojo er tilbake etter suspensjon.

– Vi kan vinne VM!

Uansett hvem som kan spille eller ikke, så lever finaletroen i den nederlandske leiren. Med en taktikker som Louis van Gaal i sjefsstolen synes da også alt å være mulig. Selv er han heller ikke i tvil – laget hans er ikke bare i stand til å slå Argentina, men til å gå helt til topps i turneringen.

– Ja, det tror jeg, sier han i et rykende ferskt intervju med FIFA.com.

– Vi kom oss igjennom gruppestadiet ved å stoppe de regjerende verdensmesterne fra Spania, Australia, som vi aldri hadde vunnet mot tidligere, og vi slo Chile, laget som ble nummer 2.  De har alle sterke lag, så det ga spillerne selvtillit. Vi er veldig vanskelig å slå, noe som delvis skyldes måten vi er organisert på, men også tro og selvtillit som vi trenger for å kjempe om hver eneste seier.

Du analyserer bestandig motstanderne. Hvilke planer har du for kampen mot Argentina?

– Når jeg vurderer motstandernes styrke, tenker jeg alltid på spillerne de har sittende på benken. Mer kan jeg ikke avsløre.

Tror du Messi er nøkkelen til Nederlands håp?

Argentina v Belgium: Quarter Final - 2014 FIFA World Cup Brazil
LvG: – Messi må ikke få ballen.

– Jeg tenker ikke på individuelle spillere, men at vi skal møte et lag. Messi er en veldig viktig spiller, men også vi har viktige spillere, som Van Persie, Robben og Sneijder. Ingen av dem har vunnet Ballon d’Or, men i likhet med Messi er de veldig gode spillere som kan avgjøre en fotballkamp. – Så vi må spille bra mot Argentina og samtidig forsøke å hindre Messi i å få ballen, sende avgårde pasninger, score mål, og det skal vi gjøre som lag. Jeg håper bare at spillerne mine klarer å gjøre jobben.

Hvordan vil du beskrive Argentina som helhet, som lag?

– Veldig sterke og velorganisert. De spiller veldig organisert når motstanderne  har ballen, og når de selv  har den tror jeg taktikken er tilpasset Messis kvaliteter. Men de har også fremragende spillere som Agüero, Di Maria, Lavezzi, Palacio; så de er veldig farlige som lag. Og, når de først tar ledelsen, stenger de igjen. Derfor vil det være en fordel om vi scorer det første målet.

Om noen skulle være i tvil: Kampen om hvem som skal få møte Tyskland i søndagens finale, starter klokken 22.00

Powered by Labrador CMS