Slik var pressekonferansen

Det var en selvsikker Van Gaal som møtte pressen torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag holdt Louis van Gaal sin første pressekonferanse som Manchester United-manager.

Pressekonferansen ble direktesendt på MUTV, som du kan se døgnet rundt dersom du abonnerer på TV2 Sumo.

Van Gaal åpnet med å takke Sir Bobby Charlton, som nederlenderen selv beundret som liten.

– Først og fremst vil jeg takke Sir Bobby Charlton for at han introduserte meg rundt her. Jeg er gammel nok til at jeg så ham spille, han er en stor legende, og det var stort for meg at han tok meg imot på denne måten, begynte Van Gaal.

Deretter begynte spørsmålsrunden fra den fremmøtte pressen.

Om forventningene:

– Jeg gjør alltid beste, og mer enn det kan jeg ikke gi. Jeg kan ikke spå hvordan det går, fordi man vet aldri. Dette er den største klubben i verden, og allerede etter to dager har jeg sett hvor store Manchester United er. Alle vet hva jeg har vunnet i min karrière, men kun fremtiden vil vise om jeg kan gjøre det igjen.

Om Uniteds posisjon som verdens største klubb:

– Det er den største klubben, på grunn av merkenavnet, men i sport er man aldri den største klubben. I fjor ble United nummer syv, og da er man ikke verdens største klubb. Men da jeg var i Brasil eller Kina, snakket alle om Manchester United. Derfor mener jeg at dette er verdens største klubb.

Om potensielle spillerkjøp:

– Jeg vil se hva vi har til rådighet nå. Først vil jeg bruke de tre-fire første ukene til å se hva disse spillerne kan gjøre, og så vil jeg kanskje kjøpe andre spillere. Shaw og Herrera var allerede på ønskelisten, så jeg ga min aksept fordi jeg likte dem. Først vil jeg lære spillerne min filosofi.

Om han har fått garantier om tid til å lykkes:

– Nei, fordi eierne og styret har tro på meg. Jeg har forklart dem min filosofi, og de var entusiastiske. Vi får se om jeg kan nå opp til forventningene til styret og supporterne, men ingen kan spå. Ingen hadde gjettet at Nederland skulle gå så langt i VM, at Tyskland skulle slå Brasil 7-1, eller at Nederland skulle slå Brasil 3-0.

 

Om kapteinsituasjonen:

– Alle spillerne er potensielle kandidater. Det kan ta tre-fire uker, eller det kan ta to måneder. Kapteinsrollen er veldig viktig, og derfor trenger jeg tid. Det er ikke alltid man har god tid, og da må jeg ta raske avgjørelser. Det er ikke alltid at raske avgjørelser er bra, så vi må se.

Om han vil sette sitt preg på ungdomslagene:

– Førsteprioriteten er førstelaget, og da må man tenke mer kortsiktig. Nå må jeg bruke all kunnskapen min til å få spillerne til å følge min filosofi, og det må jeg få tid til.

Om Class of 92:

– Nicky Butt er allerede med oss, Paul Scholes skal få en rolle, og det skal også Phil Neville. Det er det vi ønsker, men det må også være praktisk. Vi må tilpasse oss kvalitetene til disse personene. Derfor må vi vente og se.

Om mangelen på ferie:

– Jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg når jeg har blitt spurt av verdens største klubb. Jeg har vært størst i Tyskland og Spania, og jeg vil få til det samme i England. Når det er en utfordring som dette, lar jeg det aldri gå fra meg. Jeg liker å kunne jobbe med dette.

Om egen personlighet, og påstanden om hans kyniske personlighet:

– Jeg er demokratisk, empatisk og menneskelig. Jeg har en sterk personlighet, men de andre karakteristikkene er mye viktigere, og det er nøkkelen til min personlighet.

– Det er urettferdig, fordi media vil vise den delen av personligheten min, men den delen av min personlighet er veldig liten. Jeg er alltid den samme personen. Jeg er den samme personen nå som da jeg la opp som fotballspiller. Å være diktatorisk og å ha sterk personlighet er ikke det samme.

Om forventningene i første sesong:

– Jeg vet ikke. Først og fremst, som jeg allerede har sagt, må jeg se hvor raskt spillerne er i stand til å lære seg min filosofi. Vi må se om det stemmer mellom spillerne og treneren.

– For meg handler det alltid om å vinne, ikke om å bli nummer fire.

Om hvilken liga som er størst:

– Jeg har aldri jobbet i Premier League, så derfor er det en stor utfordring, men jeg har jobbet i den spanske og den tyske ligaen. Da jeg var i Barcelona syntes jeg at den spanske ligaen var den beste, da jeg var Tyskland syntes jeg den var den beste, og kanskje vil jeg synes at Premier League er den beste nå.

Om hva som er hans største utfordring:

– Jeg har vært her i to dager, møtt en rekke mennesker, og å se den type mennesker som bærer klubben er stort for meg. Min største utfordring er å lykkes med både de sportslige og de kommersielle utfordringene.

Om erfarne spilleres viktighet:

– Du må vite at jeg ikke alltid er overbevist av en spillers erfaring. En gutt som Clarence Seedorf var 16 år gammel, og jeg ga ham debuten i Ajax. Som 16-åring var han ofte mer erfaren enn en 30 år gammel spiller. Det handler om personlighet. Du nevnte Rooney, men for eksempel Michael Carrick ble skadet for et par dager siden. Han vil være ute en god stund, og for meg var det et hardt slag, fordi han også er en erfaren spiller. Det er alltid veldig viktig å ha erfarne spillere, men det handler ikke bare om alder.

Powered by Labrador CMS