– Sir Alex-æraen er over!

– Vi må komme oss videre, sier Michael Carrick.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds 34 år gamle visekaptein maner klubbens spillere og fans til å akseptere realitetene, innse at det er nye koster på Old Trafford, og at den eneste måten å komme seg videre på under Louis van Gaal er å vinne troféer .
Samtidig innrømmer Carrick at negative strømninger vil fortsette å omgi klubben dersom den ikke klarer å vinne fotballkamper.

– Det er jo det det dreier seg om, ikke sant? Vinne kamper og troféer, sier Carrick ifølge The Telegraphs Mark Ogden.

– Det prates så mye om taktikk og slike ting for tiden, men vi som spillere kan ikke involvere oss for mye i det. Vi gjør bare det manageren ber oss om å gjøre.

– Vinner vi 1-0, blir det ikke noe særlig snakk om taktikken. Det er bare sånn det er; marginene er små, hva..? Det prates mye mer om taktikk nå enn tidligere, men forskjellige managere benytter forskjellige systemer og måter å sette opp sine lag. Det er spillets natur.

– Vårt spill er åpenbart basert på å dominere motstanderen med ballinnehav, men til syvende og sist er vi nødt til å score mål. Det er det spillet dreier seg om.

– Også Sir Alex’ lag ble kritisert

“Det går på hvordan man husker. Barndommen var jo bestandig fantastisk, var den ikke vel?”

Michael Carrick

– Det er ting vi nå gjør annerledes som lag enn tidligere, men for meg er det en selvfølge så lenge vi har en ny manager med en annen filosofi, sier Carrick. Han går litt i rette med Paul Scholes og andre som har kritisert Uniteds spillestil, ved å vise til at United har blitt kritisert også tidligere, selv da Scholes var en sentral del av Alex Fergusons mannskap:

– Jeg husker kvelder da det ikke gikk så bra; ja, for vi opplevde slike kvelder, det er bare sånn det er. Det går på hvordan folk husker, gjør det ikke det? Barndommen var jo bestandig fantastisk, var den ikke?

Lett å dømme, og alle gjør det

– Folk vil alltid dømme, det endrer seg aldri. Men det er ikke noe galt med det. Det er lett å dømme og alle gjør seg skyldig i det, fotballspillere også. Men presset er der hele tiden, hver eneste gang du trekker på deg trøyen og spiller.

– Meningene er så mange, men dersom du begynner å bekymre deg over hva folk sier om deg, da er du ille ute.

– Det Scholes sier bekymrer meg ikke. Jeg har respekt for Scholesy og det forandrer seg ikke. Det er en ikke-sak. Men det er vår jobb å spille, det er derfor vi er her i denne fantastiske klubben. Klarer man ikke  å takle det, må man finne seg et annet sted å spille fotball.

Powered by Labrador CMS