Kneproblemer begrenser Sahas bidrag

Sir Alex erkjenner i dag at årsaken til at Saha ikke spiller mer fotball er at han ikke er sikker på hvor mye franskmannens kropp faktisk tåler.

Publisert Sist oppdatert

– Situasjonen for Louis er at problemene med kneet hans gjør at han ikke vil kunne komme til å spille alle lagets kamper. Dilemmaet er om vi skal starte med ham eller heller benytte ham som innbytter.

I og med at seks av Sahas syv kamper denne sesongen har kommet som innbytter så har i bunn og grunn manageren allerede konkludert med hvordan dette dilemmaet best bør løses, og han utdyper videre:

– Om man ser på hvordan stallen er satt sammen så er han noe helt for seg selv – en helt ulik spillertype enn alle de andre og derfor vil han også gjøre en større forskjell som innbytter. Han har en stor innvirkning på spillet når han kommer inn og derfor tenderer jeg til å fortsette å bruke ham som innbytter. Han har ingen problemer med dette.

At lagets faste supersub måtte legge opp tidligere i høst har jo også gjort at denne vende-kampen-plassen er ledig, men Sir Alex er klar på at de to spillerne er mer ulike enn like.

– De er forskjellige type spillere. Ole kunne komme inn og score et mål uansett hvilken situasjon laget var. Målraten han som innbytter – også i de store kampene – var utrolig. Men Louis gjør mer for laget i forhold til farten, fysikken og hodestyrken. Han tilfører laget ekstreme kvaliteter.

Det blir interessant å se om Sir Alex fortsetter å matche Saha forsiktig de neste fire ukene. Skaden til Rooney vil kunne gjøre det litt for fristende å bruke franskmannen mer enn kneet hans tåler – et annet spørsmål er jo om spissen faktisk deler managerens vurdering av skadeproblemet og ser for seg å kunne trives i rollen som "bare" supersub de neste årene.

manutd.com

Powered by Labrador CMS