Sammenlignes med Scholes-comebacket

Louis Saha drar paralleller mellom Zlatan Ibrahimovic og Paul Scholes.

Publisert Sist oppdatert

Da skadene traff United-troppen som verst i 2012, så situasjonen dyster ut før FA cup-møtet med Manchester City.

Plutselig sto Paul Scholes i garderoben, og snøret på seg skoene han hadde lagt på hylla bare sesongen tidligere. Han var ikke ferdig med spillet, og han var langt fra ferdig med Manchester United.

Vi slo de bråkete naboene den januar-dagen, og den psykologiske effekten av Scholes-comebacket skal ikke undervurderes.

– Han eier ikke frykt

Nå mener Louis Saha at comebacket til Zlatan Ibrahimovic, som returnerte i helgens oppgjør mot Newcastle, kan ha lignende effekt på dagens United-lag.

– Zlatan har vel ikke vært mye skadet i sin karriere, men mentalt virker han klar for denne utfordringen. Han eier ikke frykt – og han ville aldri vist det til omverdenen uansett, sa Saha på et event i New York nylig.

Scholes-comebacket i 2012: Citys Micah Richards får erfare at rødtoppen fortsatt kan bevege seg.

– Han vil bringe selvtillit og en lederskalle til troppen. Bevegelsene hans er fortsatt gode, og spillet hans styres av hjernen – ikke kroppen.

LES OGSÅ: Zlatan om skaden: – Det var mer enn bare kneet

Zlatan i flere roller

I likhet med Paul Scholes, var det enkelt å se at Zlatan Ibrahimovic fortsatt besitter fotballkvaliteter. Fra en dypere rolle enn vanlig forsøkte han ved flere anledninger å finne lagkameratene med smarte pasninger, og han toppet det hele med et sylfrekt brasse-forsøk som sendte et gisp gjennom Old Trafford.

– Det (bevegelsene) vil han aldri miste, for han er en stor mann som kjenner til alle aspektene ved fotball – og det er noe han aldri vil miste.

– Det er akkurat som da Paul Scholes kom tilbake, det er som han fortsatt er en ung spiller – og det ser sånn ut på banen og. Nivået på disse spillerne er såpass høyt at de forstår spillet – og de er i stand til å formidle dette til de yngre i klubben, sa Saha.

Er dere enige med vår tidligere nummer 9? Del gjerne deres mening i kommentarfeltet under!

Powered by Labrador CMS