Form betyr lite

Kamper mellom United og Liverpool lever sine helt egne liv.

Publisert Sist oppdatert

At Liverpool har opplevd en bedre sesongåpning enn United, gir derfor ingen pekepinn på utfallet av mandagens møte. Det har historien vist oss.

I sin for lengst hensvunne storhetstid på 70- og 80-tallet, for eksempel, klarte merseysiderne bare unntaksvis å beseire sine erkerivaler i innbyrdesoppgjør.
Et tiår eller to senere, opplevde United  tilsvarende da de satt med hegemoniet og Liverpool var helt ute av det. De møttes seks ganger i perioden mellom mars 2000 og januar 2002, da United var Englands dominerende klubb. Liverpool, derimot, var redusert til en skygge av det de en gang var.

Likevel endte det med fem seire til scouserne. United måtte på sin side nøye seg med en stakkarslig uavgjort på toppen av en knusende målforskjell på 3-10!

dy
Anfield, 31. mars 2001: Selv ikke DWIGHT YORKE var noen garantist for seier. Her får han en scoring annullert for offside, i en kamp som endte med 2-0 til vertene.

Anfield: Liverpool 8, United 12

I det store og det hele har imidlertid United hatt et bra tak på sine store rivaler – også på Anfield, hvor de i Premier League-sammenheng har møttes til sammen 24 ganger.
Av disse har United gått seirende ut av nøyaktig halvparten – mer enn noen andre klubber, mens Liverpool har vunnet 8.

Totalt: United 67, Liverpool 55

I alt har det vært 166 ligamøter mellom United og Liverpool, hjemme og borte. Statistikken viser 67-55 i Manchester-klubbens favør. La oss håpe Zlatan Ibrahimovic & co. sørger for at det står 68-55 når kvelden er over.

Powered by Labrador CMS