– Som å dra til helvete

Tidligere United-back advarer José Mourinhos utvalgte foran lørdagens tur til Anfield.

Publisert Sist oppdatert

Som United-spiller mellom 1999 og 2008 var Mikael Silvestre med på i alt ni slag mellom Liverpool og Manchester United på Anfield. Det kan derfor ikke herske tvil om at han vet hva han snakker om når han omtaler besøkene dit som «et helvete».

– Ja, det føltes slik. Vi var alt annet enn velkomne der, og fikk så visst føle hatet fra tribunene, sier han i et intervju med 888sport, ifølge FourFourTwo.

You feel like you're going to hell. You are not welcome and you can feel the hate for sure.

Som fotballspiller mener han likevel at man kan komme styrket ut av forhold som dem United-spillere bestandig møter under besøk til Liverpools tidligere så beryktede hjemmearena.

Dette begrunner han med at den fiendtlige atmosfæren byr på alle muligheter til å finne ut av hvordan man reagerer på motgang.

Den 40 år gamle franskmannen, som spilte 361 kamper og vant fire PL-titler, FA-cupen, Ligacupen og Champions League i løpet av ni sesonger på Old Trafford, tror da også at dagens United-spillere har det som må til for å håndtere presset det medfører å skulle prestere i erkerivalenes egen hule.

MIKAEL SILVESTRE – her i aksjon på Anfield i 2001.
MIKAEL SILVESTRE – her i aksjon på Anfield i 2001.

– De er gode, men ikke sååå gode

Men det er ikke bare Liverpool-fansen som kan by på utfordringer. Silvestre vedgår for eksempel at vertene har noen gode offensive brikker det kan være verdt å holde under oppsyn.

Da tenker han først og fremst på Philippe Coutinho, Mohamed Salah og Roberto Firmino, spillere han regner med vil skape sjanser som vil teste Uniteds bakre rekker.

– Men ingen av dem er målmaskiner, innvender han.

– I det hele tatt savner Liverpool den kliniske avslutteren som gir motstanderne ekstra bekymringer, spilleren som forventes å ville score 20-25 mål i løpet av sesongen.

– Liverpool har ikke en slik spiller, påstår Silvestre, og velger isteden å stole på at Eric Bailly og hans forsvarskolleger klarer å holde Liverpool-trioen i nakkeskinnet.

MIKAEL SILVESTRE (t.h.) håper å få se United-spillerne juble på Anfield slik han og lagkameratene gjorde det her, etter 1-0-seieren på overtid i mars 2007.
MIKAEL SILVESTRE (t.h.) håper å få se United-spillerne juble på Anfield slik han og lagkameratene gjorde det her, etter 1-0-seieren på overtid i mars 2007.
Powered by Labrador CMS