rashford080323

– Vi gikk bort fra prinsippene våre både med og uten ball

Publisert Sist oppdatert

Marcus Rashford var spilleren som ble med Erik ten Hag på pressekonferansen før hjemmekampen mot Real Betis, men som ventet ble Rashford spurt langt mer om Liverpool-kampen enn Betis-kampen.

– Liverpool mot United er en unik kamp, hvor form ikke betyr noe, og det er en helt spesiell fotballkamp. Det kunne vært en helt annen kamp da vi gikk til pause, for jeg bommet på en sjanse fra Lukes pasning da det stod 0-0, så da kunne vi ledet 1-0. Vi hadde to-tre andre muligheter, og skulle nok ha gått til pause med en ledelse, men vi lå heller under, sa Rashford.

– Som sjefen sa handler det om å nullstille seg nå. Det er alt vi kan gjøre, for det er ikke noe poeng i å dvele ved det som skjedde, for vi kan ikke forandre på det. Så ja, vi må trykke på nullstillingsknappen, gå tilbake til det grunnleggende, og gi 100% for å prøve å vinne kampen på torsdag.

Andreomgangen på Anfield fremstod som en kapitulasjon, men Rashford er tydelig på at det ikke handlet om at United-spillerne bare ga opp.

– Vi ga ikke opp – det er bare tull. Ja, vi var uorganiserte, og kommunikasjonen var dårlig. Jeg tror alle prøvde så mye på å komme tilbake i kampen at vi gikk bort fra prinsippene våre både med og uten ball. Jeg nevnte det etter kampen at jeg følte at angrepsrekka prøvde å presse, og vi ble frakoblet midtbanen, og så det samme med midtbanen og forsvaret. Vi prøvde å få grep om kampen når det var både 2-0 og 3-0, og vi snakket sammen, men jeg tror ikke vi var enige om hva vi skulle gjøre. Det eneste vi kan gjøre nå er å lære av det, og å bevege oss videre.

Liverpool FC v Manchester United - Premier League
TUNG DAG: Både Marcus Rashford og resten av United slet tungt mot Liverpool på søndag.

– Jeg er glad og takknemlig for at vi har en ny kamp såpass raskt, siden vi har en mulighet til å ta steg fremover fra forrige kamp, og å legge det bak oss.

Rashford ble spurt om det å tape mot Liverpool på den måten er noe av det verste han har opplevd for Manchester United, og da ga han uttrykk for at det gjelder alle tap mot rivalene, uansett resultat.

– Bare det å tape mot Liverpool er nok. Stillingen betyr ikke så mye når en taper en kamp mot Liverpool eller mot andre rivaler. Det gjør veldig vondt, og det er aldri en god følelse, sa Rashford, før han forklarte at han prøvde å fokusere på kampene United har vunnet mot dem.

– På grunn av alle prinsippene vi har hatt siden starten av sesongen, så er vi i en posisjon hvor vi fortsatt kjemper på alle fronter, og vi har mange kamper igjen å spille. Når vi spiller en kamp som den mot Liverpool, så ønsker vi å spille så raskt som mulig, fordi vi ønsker å rette opp i dette.

LES OGSÅ: Tar Bruno i forsvar: – Han er en viktig grunn til at vi har den posisjonen vi har
LES OGSÅ: Ten Hag føler seg ikke sviktet av spillerne: – Vi vinner og taper sammen

Powered by Labrador CMS