Tror på Liverpool-revansj

Redaktøren i Liverpools norske supporterklubb tror også at en eventuell taper i dette oppgjøret havner utenfor Topp 4.

Publisert Sist oppdatert

Bildet over viser Manchester United-jubel i 3-0-triumfen mot erkerival Liverpool i desember. Nå skal klubbene møtes igjen, i et oppgjør som blir snakket om som et av de største mellom klubbene på mange år.

I den anledning har vi slått av en prat med en representant for fiendens norske supporterklubb, Liverpool.no-redaktør Torbjørn Flatin.

Da er det altså klart for nok et møte mellom engelsk fotballs to største klubber, og som vanlig er det snakk om mye mer enn bare en fotballkamp. Hvor sterkt føles magesuget denne gang?

– Veldig sterkt. Personlig både gruer og gleder jeg meg til disse kampene da alt for mye står på spill til at det kan være sunt, spesielt nå som sesongen kan farges sterkt for begge lag ut fra resultatet av denne kampen.

I tillegg til prestisje og «bragging rights» kjemper begge to knallhardt om en plass i høstens Champions League. Hvor sannsynlig er det at begge oppnår denne målsettingen? 

– Hvis det blir en vinner vil mitt tips være at det laget kommer inn blant topp fire og det andre ikke, selv om det også skal være innbyrdes oppgjør mot Arsenal og Manchester City som kan avgjøre mye.

I de senere år har Liverpool hatt et uforskammet godt tak på disse innbyrdesoppgjørene, spesielt da på Anfield. Nå viste Louis van Gaals gutter påtakelig fremgang da Tottenham ble banket sist helg, så frykter du at United nå har prikket inn formen, og i så fall – hvordan anser du lagets muligheter til å knipe poeng mot Liverpool – for ikke å snakke om alle tre?

– Hvis det er noen kamper hvor uttrykket «lever sitt eget liv» gjelder vil det være for disse oppgjørene. Tidligere resultater har jeg alltid lagt lite vekt på, selv om det var litt «skummelt» at United nå også spilte bra i siste kamp og ikke bare var effektive og knep poengene. Jeg synes det lukter en dramatisk affære hvor en personlig feil eller en dommertabbe fort kan avgjøre, og hvor det vil bli veldig viktig å holde hodet kaldt.

Hvor ligger Liverpools svake punkt; det du aller mest frykter at United kan komme til å utnytte? 

– Med 9-3-0 på de 12 siste ligakampene vet jeg ikke om det er noe spesielt svakt punkt. Vingbackene kan bli en nøkkel for Liverpool og jeg er engstelig for hva en spiller som Di María kan gjøre mot offensive flankespillere og en treer bak. Daniel Sturridge har heller ikke fyrt på alle sylinderne etter at han kom tilbake og som på Old Trafford kan det bli et problem at det kan behøves for mange sjanser for å score.

angeld
FRYKTET: Di María har ikke hatt noen stor sesong, men Flatin frykter argentineren likevel.

Hvor overrasket er du over Liverpools forvandling i de siste månedene; fra å ha vært en middelmådighet i høst til å bli ligaens formlag nummer én på denne siden av nyttår? Hvor ligger forklaringen?

– Liverpool begynte å spille «Brendan Rodgers-fotball» igjen, med å presse høyt og la angrep være det beste forsvar. En bevegelig spiller som Raheem Sterling kom inn på topp isteden for mer stasjonære Balotelli og Lambert. Dette ga en spiller som Philippe Coutinho bedre arbeidsvilkår, også da man fikk inn hurtige flanker i et 3-4-2-1 system. I tillegg har sommerkjøp som spesielt Can, men også Lallana, Moreno og Markovic, greid å finne seg mer til rette utover i sesongen. Tre bak med Can, Skrtel og Sakho har fungert bra, overraskende bra for å være ærlig, noe som har bidratt til at keeper Simon Mignolet har funnet tilbake til formen etter en grusom innledning.

Hvilken ellever tipper du Brendan Rodgers sender utpå?

Mignolet – Can,Skrtel, Sakho – Markovic,Allen,Henderson,Moreno – Lallana, Coutinho – Sterling.  De usikre er vingbackene Markovic og Morena, samt Lallana. Rutinerte spillere som Sturridge, Gerrard og kanskje Glen Johnson er alternativer, og hvis Daniel Sturridge kommer inn vil Raheem Sterling få en rolle lenger tilbake.

Og resultattipset?

– 2-1 til hjemmelaget.

neville45
SÅÅÅ MYE BETYR DET: Men vi la inn dette bildet hovedsaklig for å glede eventuelle Liverpool-supportere som har forvillet seg inn for å lese denne artikkelen.
Powered by Labrador CMS