– Vi gleder oss nervøst

I likhet med sine røde motstykker i Manchester, både gleder og gruer Liverpool-fansen seg til lørdagens cupoppgjør på Anfield.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag klokken kvart på to braker det løs på Merseyside. Helgens – kanskje årets – store begivenhet, 4. rundeoppgjøret i FA-cupen mellom erkerivalene Liverpool og Manchester United. En kamp hvor prestisje spiller minst like stor rolle for supporterne som gulroten – avansement til 5. runde.

Og joda, forventningene er skyhøye – ikke bare hos hjemmelagets tilhengere. For, til tross for vissheten om at Liverpool i de senere årene har hatt et uforskammet godt tak på disse innbyrdes oppgjørene – ikke minst på Anfield, går United-supporterne til oppgjøret med minst like store ambisjoner. Det er moro å dumpe ut Manchester City, slik United gjorde for tre uker siden, men å gjøre det mot scouserne i deres egen grind, det er dobbeltmoro – minst!

Akkurat det synet deles nok ikke av Torbjørn Flatin, redaktør for skandinaviske Liverpool-supporteres klubbmagasin, The Kopite. Likevel stiller han velvilligst opp for å dele sine tanker rundt lørdagens happening.

– Statistikk betyr ingenting

Innledningsvis forsøker vi oss med en liten finte. Uten å nevne den nære forhistorie med et ord, velger vi heller å spørre Flatin om han ikke frykter Uniteds solide overtak på scouserne nettopp i FA-cupen? Tross alt har vi gått seirende ut ved hele ni av klubbenes hittil tolv møter i denne turneringen, senest for et år siden med 1-0-seier på Old Trafford. Men det viser seg at statistisk bevismateriale ikke er nok til å vippe denne Liverpool-tilhengeren av pinnen:

– Nei, og kanskje er det en floskel, men jeg sier likevel at dette er kamper som lever sitt eget liv. Statistikk er også gjerne hva du selv gjør det til, og Liverpool har vel ikke tapt mot Manchester United hjemme i FA-cupen siden 1960. Kort sagt, det som har skjedd tidligere har null betydning.

– Det jeg derimot frykter mye mer enn statistikk, er Liverpools manglende effektivitet. Vi trenger mange sjanser for å score denne sesongen, og for tiden lener vi oss mye på evigunge Craig Bellamy.

Så legger han til ytterligere en fryktinnrømmelse:

– Hernandez, han er en skummel spiller.

Saken fortsetter under bildet…

Chicharito Hernandez – fryktet av Liverpool-fansen

Hvor mye tror du onsdagens ligacuptriumf mot Manchester City vil bety for avansementsmulighetene også i FA-cupen?

– Vel, egentlig frykter jeg at to og et halvt døgn etter en slik utladning er litt kort tid. Samtidig bør det fortsatt være nok adrenalin i omløp til å kunne prestere med like høy intensitet som mot City. Men fansen vil også få mye å si, de vil bidra til å bære spillerne fram.

Krig eller fred

Fansen, ja. Denne gang er det dessverre umulig å komme utenom saken som i lengre tid har opptatt oss alle, nemlig Evra versus Suarez. Hele denne uheldige situasjonen gir kanskje enda større grunn til frykt for uheldige episoder på og rundt Anfield enn det som er vanlig.

Liverpool-fansen vil vel neppe hilse Evra velkommen med trampeklapp, og det er vel heller ingen grunn til å anta at alle United-fans vil klare å konsentrere seg utelukkende om det som skal foregå ute på gressteppet. Hvor optimistisk/pessimistisk ser du på mulighetene for at de to supportergrupperingene vil klare å holde seg noenlunde i skinnet?

– Jeg håper og tror at det blir en dag uten alvorlige hendelser, men samtidig vil det bli en stemning som Manchester United trolig aldri tidligere har opplevd på Anfield.

Til slutt, Flatin – og vær helt ærlig nå: Gleder eller gruer du deg?

– Jeg både gleder og gruer meg i en herlig schizofren blanding. Dette betyr for mye til at det er sunt…

Og resultatet? Hvor mye vinner United?

– Å nei du, det blir nok 2-1 til de helrøde!

Powered by Labrador CMS