– Håper å ødelegge igjen

Og Liverpool-fansen går til lørdagens kamp litt mer avslappet siden de slo United sist.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag smeller det på Old Trafford, og etter uavgjort borte i serien og tap i FA-cupen, håper United-fansen at det skal snu til Uniteds fordel på hjemmebane lørdag.

Statistikken er også på Uniteds side. Ser man nemlig på de ti siste oppgjørene mellom United og Liverpool, har kun én av dem endt med borteseier.

– Det er ikke så veldig ofte jeg er enig med Ferguson, men jeg var enig med ham i dette, ja, sier Torbjørn Flatin, redaktør for magasinet til Liverpools norske supporterklubb.

– Det laget som har hjemmebane, har et lite favorittstempel.

Skal passere United igjen

Flatin mener presset på Liverpool er bittelitt mindre nå som de har slått United i cupen. For all del, Liverpool trenger poengene og tar gjerne Uniteds skalp på ny, men det står litt mindre på spill nå.

– Skulle vi tape lørdag, så hadde det vært atskillig verre hvis vi ikke hadde vunnet noen av kampene mot dere tidligere i år.

– Når det er sagt så ville det vært ekstra moro å ødelegge for dere i serien også.

– Hvor moro?

– Finnes det stor nok skala? Vi må selvsagt konsentrere oss om oss selv, men det hadde vært et ekstra lag på kransekaka hvis vi klarte det.

United passerte Liverpool i antall seriegull i fjor, og leder nå den engelske statistikken med 19 gull mot Liverpools 18.

Flatin er klar på at smerten ved at det skjedde ble litt mindre ved at de selv ble kvitt sine amerikanske eiere og omsider kan så fremover igjen.

Samtidig er han klar på at United ikke må stikke lenger unna.

– Jeg har ingen illusjoner om at vi skal tette den luka (få 19-19) i år, men jeg håper i alle fall at avstanden er den samme etter sesongen.

– Det blir nesten som en dårlig vits å si det, siden vi har sagt det en stund nå, men jeg føler faktisk fortsatt at Liverpool bare er et par spillere unna å bli et virkelig topplag igjen. Et par Suarezer til så vil jeg føle at vi er veldig nærme, sier han.

– Og vi skal forbi dere igjen.

– Samtidig er det ingen tvil om at vi på lang sikt er avhengig av en ny arena for å holde følge. Jeg mener jeg leste at Arsenal, med en kapasitet på 60.000 tjener dobbelt så mye per hjemmekamp som vi gjør på Anfield med 45.00. Dette grunnet salg av VIP-bokser og ulike pakker. Langsiktig må sånt på plass også for Liverpool.

– United kjenner vel følelsen

Når det gjelder lørdagens kamp så er ikke Flatin spesielt opptatt av at Liverpool har en god periode bak seg. Kampene mot United lever tross alt sitt eget liv – uavhengig av form.

Han innrømmer imidlertid at Liverpool-fans har følt det litt som om det er dem mot resten av verden i Suarez-saken.

– Det er blitt hevdet at Liverpool-fans buet på Patrice Evra i forrige kamp på Anfield fordi de støttet opp om rasisme, men det er jo helt feil. De buet på Evra fordi det engelske fotballforbundet (FA) trodde på ham og ikke Suarez. Mye av dommen som Suarez fikk er jo basert bare på mistanke.

– Tar man for seg det FA har sagt så fikk han to kamper for ubehøvlet språkbruk. Så fikk han ytterligere to kamper for et utbrudd som kan oppfattes rasistisk. I tillegg fikk Suarez altså en skjerpet dom i tillegg fordi FA trodde Evra og ikke Suarez. Derfor har Liverpool-fans ment og gjort som de har gjort.

– Men dere United-fans er vel vant til dette, ikke sant? At det er dere mot resten…

Vil du sjekke hva Liverpool skriver før kampen på sine sider? Sjekk www.liverpool.no.

Powered by Labrador CMS