ds

– Vi slo City både hjemme og borte

Liverpools Torbjørn Flatin tror det er fullt mulig å hamle opp med de regjerende ligamesterne.

Publisert Sist oppdatert

Sesongstarten nærmer seg med stormskritt, og vi har benyttet anledningen til å lodde stemningen hos våre tradisjonelt tøffeste rivaler før det hele braker løs.

Vi innledet denne lille serien ved å intervjue Chelsea-fansens leder, Øystein Vinje, og fortsatte med Arsenal Norways Roar Myrvang. I dag har turen kommet til redaktør i Liverpools supporterklubb, Torbjørn Flatin:


Hvordan står det til i klubben din; er den rustet og klar for det som venter?

– Det har vært en stabil fremgang under Jurgen Klopp og spillere, klubb og supportere virker klare og godt rustet foran 2018/19.

Hvordan vurderer du sesongoppkjøringen; har den styrket deg i troen foran 2018/19?

– Det har i hvert fall ikke dempet på optimismen. Flere nøkkelfolk har vist at de er bra i gang, det samme med flere av kjøpene, samt at unggutter har gjort det bra.

Hvor fornøyd er du med sommerens handlerunde? Er den avsluttet, eller har du forventninger om ytterligere aktiviteter før vinduet stenger?

– De viktigste hullene synes å være fylt i transfervinduet, så ja, er veldig fornøyd med handlingen. En topp keeper er noe vi har savnet i mange år og håpet er at Alisson blir det. Fabinho og [Naby] Keïta gir defensiv styrke og energi på midtbanen som vi ikke har hatt, mens [Xherdan] Shaqiri gir flere valgmuligheter offensivt.

Trolig blir nå snakk om å trimme stallen den siste uka, selv om det nok er en åpning for å hente Christian Pulisic hvis Dortmund aksepterer en fair pris.

ALISSON – er han keeperen Liverpool har manglet til nå?

Hva ser du på som ditt lags største fordel og største utfordring?

– Liverpool vil nok fortsatt være best framover, med Salah, Firmino og Mané. Sommerens handling har gitt bedre bredde, men er det nok til å være like stabile som City?

«Liverpool vant både borte og hjemme mot City forrige sesong, så ja, de er mulige å hamle opp med.»

Ja, vil vi få se Manchester City skru på turboen igjen, og er det i det hele tatt mulig å hindre dem i å ta et nytt ligamesterskap? 

– Liverpool vant både borte og hjemme mot City forrige sesong, så ja, de er mulige å hamle opp med. Nøkkelen er å ha nok bredde i stallen til å bli like stabile.

Foruten de vanlige gjengangerne – United, City, Arsenal, Tottenham, Chelsea og Liverpool – ser du tendenser i noen av de øvrige klubbene som tyder på at noen av dem kan blande seg inn i toppen? I så fall hvem, og hvorfor?

– Nei, det tror jeg ikke. Potensielt store nok klubber som Everton og Newcastle er langt unna pr. i dag.

Trekk frem én nøkkelspiller og én unggutt du har spesielt tro på denne sesongen.

– Jeg tror Naby Keïta, selv med en prislapp på £53 millioner, kan bli en liten sensasjon i Premier League. Den 17-årige scouseren Curtis Jones har det meste som skal til for å bli en «ny» Steven Gerrard.

NABY KEÏTA – en spiller Torbjørn Flatin har stor tro på foran sesongstarten.

Hva tror du om Manchester United i sesongen som kommer?

– Virker å være en del uro, misnøye med Mourinho? Blir vel topp fire, men vinner ikke.

Hvordan vil PL-tabellens Topp 4 se ut ved sesongslutt, hvilke tre klubber rykker ned, og hvem blir Premier Leagues toppscorer?

– Det er en stund siden sist, men tror Liverpool kan være med og kjempe igjen. Tottenham vrker litt dødt, mens Chelsea kan få noen utfordringer med ny manager og stjerner som vil vekk.

  1. Liverpool. 2. Manchester City. 3. Manchester United. 4. Arsenal. 5. Tottenham. 6. Chelsea

Nedrykk: Brighton, Cardiff og Huddersfield

Toppscorer: Harry Kane

Powered by Labrador CMS