– Vi må våge å angripe

– Der ligger vår mulighet til suksess på søndag, mener redaktør i Liverpools supporterklubb, Torbjørn Flatin.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, Liverpool må være uredde på Old Trafford. Uniteds angrepsspill og seiersvilje er imponerende, men det gjelder ikke bestandig det samme for forsvarsspillet. Derfor håper jeg at Brendan Rodgers spiller med Daniel Sturridge fra start sammen med Luis Suarez, selv om han ikke er i hundre prosent kampform.

– Man må rett og slett forsvare seg når en må og hele tiden angripe når en kan. Det er liten tvil om at United er favoritter, men Liverpool har en rimelig bra historikk i å kunne slå nedenfra på Old Trafford de siste årene, sier Flatin. Da tenker han nok først og fremst på den knusende 4-1-seieren i 2009 – en kamp ingen United-fans husker. Før den fryktelige aprildagen for snart fire år siden, må vi nemlig ytterligere fem år tilbake i tid for å finne sist Liverpool dro fra Old Trafford med poeng. Den gang kapret de til og med alle tre, etter straffespark ved den notoriske «United-dødaren» Danny Murphy.

Saken fortsetter under bildet …

Men for å komme oss tilbake til fremtiden, Flatin: Hva eller hvem anser du som det største hinderet for Liverpool-poeng – for ikke å snakke om tre – på søndag?

– Som nevnt, hjemmelagets angrepsstyrke og iboende tro på at man aldri er slått. Manchester United har jo langt flere potensielle matchvinnere enn hva Liverpool har, fastslår han med beklagelse.

Har tro på Brendan Rodgers

Liverpools sesongstart var jo mildt sagt blek, så derfor regner vi med at dere er tålig fornøyd med den senere tids utvikling under Brendan Rodgers. Men klatres det fort og godt nok? Vi må jo nesten minne om at Liverpool tross alt har sanket 4 færre poeng enn på tilsvarende tidspunkt i fjor, og at avstanden opp til lederlaget i samme periode har økt fra 16 til 21 poeng?

– Joda, men jeg tror det er en rimelig stor forståelse for at Rodgers behøver tid til å få gjennomført sin filosofi og ikke minst satt sitt preg på spillerstallen. Fortsatt sliter en med ettervirkningene av dårlig ledelse som medførte sviktende økonomi og en svakere spillerstall. Ikke minst er dette og neste transfervindu viktig, og jeg tror de fleste heller ser på det enn at de teller poeng.

Hva mener du ellers om manager Rodgers. Er han virkelig mannen som kan gjenskape gammel storhet, tror du?

– Personlig har jeg troen på ham. Han legger opp til en attraktiv fotball og han virker å forstå hvor stor klubben er og hvilke grunnverdier som må gjelde. Noe som for eksempel ikke var tilfellet med Roy Hodgson. Fortsatt gjenstår imidlertid noen spørsmålstegn, ikke minst hvor god Rodgers er på transfermarkedet og som vil være helt avgjørende for ham. Det knytter seg også usikkerhet til eierne FSG og i hvilken grad de vil støtte manageren.

Misnøye med Webb

Fra Liverpool-fans’ side har det vært en del reaksjoner på utnevnelsen av Howard Webb som kampleder. Leder av Liverpools supporterklubb, Pål Møller, viser til statistiske «fakta» når han i Dagbladet påstår at Webb er tilbøyelig til å dømme i favør av United..? Mener Liverpool-supportere virkelig at Webb egentlig er en slags «Ferguson in disguise», slik det kan oppfattes som?

– Vel, hvis Liverpools supportere skulle valgt en dommer til denne kampen ville Howard Webb kommet nederst på den listen, liten tvil om det. Det lukter et straffespark foran Stretford End. En må bare håpe at historien ikke gjentar seg.

Resultattips for kampen?

Suarez og Van Persie scorer hver sin gang, så 1-1.

Helt til slutt – hvor befinner så Liverpool seg ved sesongslutt?

– På 6.plass.

Og dermed takker vi for tiden og praten med Torbjørn Flatin, redaktør for LSCSBs medlemsblad The Kopite, samt hjemmesiden Liverpool.no.

Powered by Labrador CMS