Seier og tap for United

Manchester United slo Desportivo Brasil og tapte mot Ajax på første dag av AEGON Future Cup lørdag.

Manchester United har i påskehelgen sendt et lag bestående av spillere som er født 1.1.1995 eller senere til Amsterdam og AEGON Future Cup. Her skal United møte vertene Ajax, Desportivo Brasil og Besiktas i gruppepsillet lørdag og søndag, før plasseringskamper og sluttspill venter mandag.

Uniteds tropp til turneringen: Pierluigi Gollini, Kieran O’Hara, Ben Barber, Ashley Fletcher, James Wilson, Declan Dalley, Liam Grimshaw, Matty Wilkinson, Callum Evans, Louis Rowley, Sam Byrne, Paddy McNair, Josh Harrop, Nicolas Ioannou, James Weir, Ben Pearson, Mats Møller Dæhli, Adnan Januzaj.

I tillegg har United med seg gjestespillere fra andre klubber. I første kamp starter Jake Cooper (Reading), Aaron Tshibola (Reading) og Sean Goss (Exeter) alle for United.

For enkelthets skyld har vi samlet begge kampene i denne artikkelen. Nederst i artikkelen kan du se hva som skjedde i kampene minutt for minutt.

Kampene i turneringen spilles over 2 x 30 minutter.

Seier mot Desportivo Brasil

I første kamp i turneringen møtte Manchester United sin brasilianske samarbeidsklubb Desportivo Brasil. Brassene begynte kampen best, men greide ikke å få ballen i United-målet, og lagene gikk til pause på stilllingen 0-0.

Etter pause tok United over spillet, og etter 13 minutter steg gjestespiller Jake Cooper opp på en corner og stanget United i ledelsen. Midtstopperen, som til vanlig spiller i Reading, startet kampen for United sammen med to andre gjestespillere, klubbkamreat Aaron Tshibola og Exeters Sean Goss.

Snaue ti minutter etter 1-0-scoringen var Desportivos Lucas Costa uheldig og skled et innlegg fra Grimshaw i eget nett. Dermed stod det 2-0 til United, noe som også ble sluttresultatet.

Knepent tap mot vertene

I dagens andre kamp møtte United vertene Ajax, som tidligere på dagen hadde knust Besiktas 4-0. United gikk hardt ut med høyt press og hindret Ajax i å få igang sitt eget spill. United var det beste laget i førsteomgang, og Dæhli, Pearson og Cooper forsøkte seg alle uten hell.

Ajax var imidlertid farlig de gangene de kom på visitt i Uniteds felt, og de offensive spillerne Becker og Acolatse ga en forsmak på hva som skulle skje tre minutter etter pause.

Etter at lagene gikk ut på banen i andreomgang, tok det kun tre minutter før Ajax skulle ta ledelsen. Backer ble spilt fri langs høyrekanten og slo ballen inn foran mål, hvor Acolatse enkelt kunne trille ballen i åpent mål. Nydelig Ajax-spill og 1-0 til vertene.

Untied greide aldri å svare på Ajax-målet, og resten av omgangen ble preget av mange avblåsninger og lite fotball. United truet i realiteten aldri Ajax’ ledelse, og kampen ebbet ut på stillingen 1-0.

Ny kamp søndag

United har imidlertid ikke råd til å deppe lenge over tapet mot Ajax. Allerede søndag klokken 14.30 venter Besiktas til siste gruppespillkamp.

Foran kampene søndag leder Ajax gruppen med seks poeng, mens United og Desportivo Brasil følger bak med tre poeng hver. Besiktas står fortsatt med 0 poeng.

United.no følger selvsagt begivenhetene også søndag.

Under følger kampfakta og viktige hendelser fra lørdagens to kamper.

____________________________________________________________________________

KAMPFAKTA KAMP 1:

Manchester United U 17 – Desportivo Brasil U 17 2-0 (0-0)

1-0 Cooper (43)2-0 Selvmål (51) Turnering: AEGON Future Cup, gruppespillkamp 1Tid: Lørdag 7. april, klokken 11.30Sted: Ajax training ground

United: Kieran O’Hara, Liam Grimshaw, Matt Wilkinson, Jake Cooper*, Nicholas Ioannou, Aaron Tshibola*, Ben Pearson, Sean Goss*, James Wilson, Sam Byrne, Mats Møller Dæhli (kaptein).

*Gjestespillere fra andre klubber.

___________________________________________________________________________

VIKTIGE HENDELSER:

Her vil vi etter beste evne komme med oppdateringer underveis i Uniteds to kamper lørdag. Det er ingen tv-overføring fra kamp 1, og oppdateringene baserer seg derfor utelukkende på rapporter fra banen.

1. min: United sparker igang kampen på Ajax treningsanlegg. Mats Møller Dæhli er kaptein for United.

10. min: Desportivo Brasil har vært det førende laget de første ti minuttene.

13. min: Avslutning fra Dæhli, men keeper redder forsøket.

17. min: Kieran O’Hara leverer en god redning på en Desportivo-avslutning.

22. min: Desportivo h4 utenfor.

PAUSE: Lagene går til pause på stillingen 0-0.

31. min: Andreomgang er i gang.

43. min: 1-0 UNITED! Jake Cooper! Gjestespiller Jake Cooper stanger United i ledelsen etter en corner!

51. min: 2-0 UNITED! Selvmål av Desportivo Brasils Lucas Costa etter et innlegg fra Liam Grimshaw. Med snaue ti minutter igjen ser United ut til å gå mot seier i åpningskampen.

56. min: Kjempesjanse for United til å gå opp i 3-0, men keeper redder.

SLUTT: United vinner 2-0 etter to mål i andreomgang – ett av gjestespiller Cooper og et selvmål av Desportivos Lucas Costa. God start på turneringen for de røde, og neste oppgave venter allerede klokken 14.30, når Ajax står på motsatt banehalvdel. Ajax vant sin åpningskamp 4-0 mot Besiktas.

KAMPFAKTA KAMP 2:

Ajax U 17 – Manchester United U 17 1-0 (0-0)

1-0 Acolatse (33)

Turnering: AEGON Future Cup, gruppespillkamp 2Tid: Lørdag 7. april, klokken 14.30Sted: Ajax training ground

United: Kieran O’Hara – Liam Grimshaw, Matty Wilkinson, Jake Cooper*, Nicholas Ioannou – Joe Rothwell, Ben Pearson, Aaron Tshibola*, Sean Goss* – Mats Møller Dæhli (kaptein) – Ashley Fletcher (Sam Byrne 46).

1. min: Kampen sparkes i gang på Ajax’ treningsanlegg.

10. min: United presser Ajax høyt i banen, og lykkes godt med å hindre nederlenderne i å få igang sitt eget spill.

13. min: Stor sjanse for Ajax. Becker avslutter på volley etter innlegg fra høyrekanten, men ballen går over.

15. min: Ajax farlig frempå nok en gang. Becker parkerer United-forsvaret og slår ballen inn foran mål. Heldigvis for Uniteds del er det ingen som når frem til overlegget.

20. min: United har tatt over kommandoen i kampen igjen, og Cooper tar med seg ballen fra eget forsvar og dribler av hele Ajax-laget. Alene med keeper blir vinkelen imidlertid noe spiss, og skuddet går over. Uansett et fantastisk raid av gjestespilleren!

24. min: Pearson forsøker seg fra distanse, men skuddet går over og utenfor.

25. min: Menig med et godt skudd inne i 16-meteren, men O’Hara er med på notene og slår ut til corner.

30. min: Grimshaw finner Dæhli i boksen, og nordmannen dro av en forsvarer før han forsøker skuddfoten. Får brukbart treff, men Ajax’ målmann plukker ballen.

PAUSE: Sett bort fra en femminuttersperiode midt i omgangen, har United vært det beste laget i førsteomgang. Møller Dæhli styrer Uniteds angrepsspill, og var også nær scoring selv helt på tampen.

33. min: 1-0 AJAX! Elton Acolatse! Becker dribler seg ned langs høyresiden og finner Acolatse foran mål. Acolatse har en enkel jobb med å sette ballen i tomt bur. Godt Ajax-angrep, men litt mot spillets gang.

43. min: Jake Cooper er på nok et sugende løp med ballen i beina. Kommer ikke like langt denne gangen, men viser at han er god med ballen i bena.

46. min: Sam Byrne kommer inn for Ashley Fletcher.

54. min: Lite skjer foran målene nå. United må begynne å skape sjanser om det skal kunne bli poeng her. Ajax styrer kampen.

SLUTT: Ajax best i andreomgang, og United greide aldri å svare på ledelsen vertene tok etter tre minutter av omgangen. Den siste halvtimen preget av mange Ajax-spillere som lå nede med skade, og United fikk aldri ordentlig i gang sitt offensive spill.