maaart

Alle snakker om Saliba, men de fleste «glemmer» Martinez

Publisert Sist oppdatert

Endelig sesongstart.

Dermed får Lisandro Martinez ganske så sikkert sin første tellende United-kamp siden han måtte ut med en metatarsal-skade på tampen av 2-2-kampen mot Sevilla i Europa League 13. april.

Det kan bety mye for United.

Det har vært mange eksperter denne sommeren som har påpekt hvor skadelidende Arsenal ble da de mistet William Saliba på tampen av forrige sesong, at det ødela gullkampen for dem, men veldig få snakker om hvor skadelidende United ble av Martinez-skaden.

Med Martinez tilgjengelig så tapte United før han ble skadet bare fire kamper på 193 dager. Uten Martinez tapte Ten Hags menn plutselig fire kamper på bare 50 dager.

United gikk fra fire tap på 41 kamper med Martinez, en tapsprosent på 9,7, til en tapsprosent på 33,3 uten ham.

United vant bare to av de første sju kampene uten argentineren, hvis man for sakens skyld sier at 0-0 mot Brighton etter 90 minutter på Wembley var uavgjort.

Så klarte United å samle seg nok til at det ble en grei 3. plass til slutt i ligaen, åtte poeng foran Liverpool på 5. plass, men uten Martinez røk United kjapt ut av Europa League, det ble tap mot både Brighton og West Ham, noe som en periode førte til spørsmålstegn rundt topp-fire, før det også ble tap i FA-cupfinalen.

Powered by Labrador CMS