Ajax Amsterdam v Atalanta BC: Group D - UEFA Champions League

Ajax-direktør: – Vi gjorde alt vi kunne for å beholde Martinez

Søndag 17. juli bekreftet Manchester United at de var enige med Ajax og Lisandro Martinez om en overgang. Forsvarsspilleren fikk med det sin gjenforening med Erik ten Hag.

Publisert Sist oppdatert

Den nederlandske avisen Algemeen Dagbland (her gjengitt av Sport Witness) har snakket med teknisk direktør i Ajax, Gerry Hamstra, og naturlig nok var overgangen til Martinez et sentralt tema.

– Vi ønsket egentlig ikke å miste Martínez, men med en så høy overgangssum forstår alle hvordan det fungerer, sa Hamstra.

LES OGSÅ: – Martinez var nok mer riktig enn Timber
LES OGSÅ: – Tror ikke han har endret mening om Martinez

Hamstra avslørte også at Ajax prøvde å overbevise søramerikaneren om å bli, men han var fast bestemt for å dra til Manchester United, og insisterte på å ta neste steg i karrieren.

– Vi hadde en samtale etter ferien hans. I den indikerte Lisandro tydelig at han fortsatt ønsket å dra til det neste steget. Det ble stadig tydeligere at det ville bli umulig å holde ham her, fordi vi rett og slett ikke er på toppen av næringskjeden.

AFC Ajax v Lille OSC - UEFA Europa League Round Of 32 Leg Two
FOR BRA TIL Å SI NEI: Manchester Uniteds bud på Lisandro Martinez var rett og slett for bra til å si nei til, sier Ajax-direktør Hamstra.

Direktøren sa også at om Ajax skal ta de stegene de har ambisjoner om så er det viktig å beholde spillere av Martinez’ kaliber, men han skjønner også det er vanskelig for en klubb som Ajax i dagens marked å klare nettopp det.

– Dersom vi skal ta det neste steget, må vi faktisk beholde denne typen spillere. Lisandro har utviklet seg mye hos oss de siste ​​tre årene, han har blitt mester tre ganger og følte nå at dette steget er noe som skjer kun en gang i livet. Han indikerte det. Det skjønte vi også, men vi har alle våre ambisjoner med Ajax.

– Da kan ikke seks startere plutselig forlate klubben. Bare i år måtte vi forholde oss til en kombinasjon av omstendigheter. Direkte erstatterne koster mer enn gutta man får til å vokse med et år som rotasjonsspiller.

– Det ideelle [scenarioet] hadde vært hvis vi hadde noen som banket på døren bak Lisandro, og Lisandro hadde blitt et år til.

 

 

Powered by Labrador CMS