Borussia Dortmund v AFC Ajax: Group C - UEFA Champions League

Ekspert lar seg bekymre – «vraker» Martinez som United-stopper

Petter Veland liker argentineren godt, men er ikke helt overbevist om at han skal spille stopper i United. Eksperten lanserer derfor et annet, spennende forslag …

Publisert Sist oppdatert

Manchester United jobber med å signere Lisandro Martinez fra Ajax.

En som – ikke overraskende –  har sett den 24 år gamle argentineren i aksjon drøssevis av ganger, både for klubb- og landslag, er journalisten, kommentatoren og fotballeksperten Petter Veland.

– Dette er en eventuelt spennende signering på mange måter. For det første fordi man ser ganske forskjellige muligheter for United med Lisandro Martinez fordi han er så anvendelig. Han har primært spilt stopper i Ajax, en del venstreback for landslaget og kan også spille sentralt på midten, innleder Veland overfor united.no.

Og det er der, på den sentrale midtbanen, han synes det er mest spennende å se for seg argentineren i Manchester United.

– Ja, det er det. Litt fordi han er så lav at jeg synes det er uunngåelig at han blir utfordret litt i overkant i luftspillet hvis han skal være én av to stoppere mot «sluggere» på 190 centimeter.

– Han kan naturligvis utlikne noe av høydeforskjellen ved å være god på timing og posisjonering, men når det skiller 13-14 centimeter i en hodeduell skal det i utgangspunktet mye til for at det blir situasjoner der han ikke kommer tapende ut av det, sier han – og legger til:

– I og med at han er så mobil, pasningssikker og trygg med ballen, er kanskje posisjonen som 6-er mest spennende å tenke på ham i Manchester United. Skal han brukes som venstre stopper eller venstreback, vil han være en spiller som gir United ganske god trygghet og balanse i den fasen av spillet der de skal spille seg ut bakfra. Det er han jo vant til fra et veldig dominerende Ajax-lag, sier han.

Uniteds fremstøt på overgangsmarkedet hittil i sommer viser en tydelig, rød tråd. Veland ser fordeler, men også ulemper ved måten Ten Hag jakter rekrutteringer.

EKSPERT: Petter Veland. Foto: Øystein Klock / MTG

– Det er jo spennende å se at når Ten Hag nå går ut på markedet og sannsynligvis henter Frenkie de Jong, Lisandro Martinez og til og med Malacia, så virker det som at det er en god og rød tråd bak det. Det er spillere som alle er vant til og ikke minst kanskje ønsker å være i et lag som skal ha mye ball.

– Man ser kanskje et lite varsko her når de tre første spillerne man eventuelt henter – det er jo fortsatt eventualiteter dette her – har en fellesnevner med at han har førstehåndskunnskap om de enten fordi de er nederlendere eller fordi han har trent de før, poengterer den respekterte fotballkjenneren.

Manchester United Players Return for Pre-Season
ADVARER: Petter Veland advarer mot å kun signere sine «egne».

Veland mener Ten Hag bør være bevisst på akkurat dette. Samtidig er han ikke i tvil om at det kan være en god, gjennomtenkt plan bak det hele.

– Ja, jeg tror ikke man skal belage seg på å kun gjøre det. Man kan ikke bare flytte Ajax inn i Premier League også glir det godt. Men jeg regner med at det kommer andre spillere inn i juli og august som kompletterer disse her – og at det kanskje er viktig for Ten Hag å få inn spillere som kan være gode figurer på treningsfeltet og som tar idéene hans ganske tidlig. På den måten kan de være gode eksempler for de andre som kommer inn, legger han til.

– Hvis han får de første 10-15 spillerne som han bygger laget rundt til å forstå prinsippene, er det kanskje lettere å få nummer 16-18 som kommer senere til å avfinne seg med det og akseptere det og ikke minst forstå det, kontra det å få inn tre til seks som må lære hans filosofi på ett og samme tidspunkt. Så sånn sett gir det jo ganske god mening at det er sånne typer han henter først, avslutter han overfor united.no.

Powered by Labrador CMS