Fyller 70 år i dag

Kan spillerne gi ham den perfekte presangen? De gjorde det da han rundet 60, men bommet grovt da han rundet 50. Vi har sett nærmere på kampene.

Publisert Sist oppdatert

Høydepunktene har stått i kø for Sir Alex i år. På årets siste dag er det liten tvil om at vi kan konkludere med at 2011 har vært et fantastisk år på alle mulige måter for Ferguson.

* I vår sikret han United det unike 19. ligagullet som gjorde Fergies menn til den mestvinnende klubben i engelsk fotball.

* I høst feiret han dessuten 25 år som United manager

* I dag fyller Sir Alex Ferguson 70 år.

50 år

Men for de av oss som husker tilbake til 1991/92 og 2001/2002-sesongene vet vi at Uniteds spillere ikke ga Ferguson den perfekte bursdagsgaven.

Dagen etter at Ferguson fylte 50 år, møtte et gulljagende United London-klubben QPR på Old Trafford. Det skulle være lett match på papiret men endte opp som en av tidenes største overraskelser i engelsk fotball. QPR vant 4-1 og Dennis Bailey, som de færreste hadde hørt om, scoret hat trick.

Det var en prestasjon så sjelden at kun Ronaldo (den brasilianske) av bortelagets spillere, har maktet å score hat trick på Old Trafford siden (om en skal stole på Wikipedia).

60 år

Da gikk det langt bedre da Ferguson rundet 60 for ti år siden, skjønt United spilte ikke på selve nyttårsaften denne sesongen heller. Dagen før Fergusons 60 årsdag slo vi Fulham 3-2 borte etter to scoringer av Fergusons mest trofaste tjener Ryan Giggs, og et av den hollandske målmaskinen Ruud van Nistelrooy. Tre dager senere, 2. januar vant United dessuten 3-1 hjemme mot Newcastle.

I den kampen scoret Paul Scholes to og van Nistelrooy ett.

Så får vi bare håpe at det faktum at Ferguson feirer en rund dag ikke er et dålig omen for resten av sesongen. Den sesongen han fylte 50 ble vi nummer to i ligaen bak Leeds, og da han fylte 60 ble vi nummer tre bak Arsenal og Liverpool…
Powered by Labrador CMS