Semifinaleplass på spill

Lancashire-naboene Blackburn Rovers står på motsatt banehalvdel når Manchester United i kveld skal forsøke å ta seg til semifinale i Ligacupen. Kampen, som skal spilles på Old Trafford, har avspark kl. 21.00.

Publisert Sist oppdatert

Etter 3-1 og knepne 1-0 over henholdsvis Middlesbrough og Queens Park Rangers i de to foregående rundene, er det altså snakk om kvartfinale for Sir Alex’ rødtrøyer, når ex-Red Paul Ince kommer på besøk til sin gamle hjemmearena. 13 og et halvt år etter at han overraskende ble solgt til Internazionale, stiller han som manager for et mannskap som – i motsetning til United – sliter i motvind.

I Premier League har ikke laget hans vunnet en kamp siden Newcastle ble beseiret 2-1 på St. James’ Park i slutten av september. Uken deretter ble de blåhvite rundspilt da United vant 2-0 på Ewood Park, og siden har det kun blitt én seier på ytterligere ni forsøk. Det var 2-1-gevinsten over Sunderland for tre uker siden, den som sendte Blackburn til kveldens kvartfinale.

Dømt til cup-exit, eller hva…?

Men selv om det i øyeblikket ser dystert ut for Blackburns sjanser i Premier League, hvor klubben har inntatt nest sisteplassen, har spillere med skrøpelig selvtillit i kveld muligheten til å skyve bort alle vonde tanker om sin mislykkede poenghøst. Ingen forventer at de skal gå hen og vinne på Old Trafford, og nettopp deri ligger kanskje Blackburns beste sjanse til å sikre seg en semifinaleplass. For en gangs skyld kan de slå seg helt løs, og hvem vet hva som da kan skje mot et United-mannskap som hviler flere av sine faste innslag?

Skadesituasjonen

Paul Ince (bildet til høyre) må imidlertid sørge for at mannskapet hans klarer oppgaven uten de tre midtbanespillerne Vince Grella, David Dunn og Steven Reid, som alle er skadet. I tillegg har midtstopper Chris Samba følt seg uvel de siste dagene og er derfor usikker.

Som om ikke disse fraværene skulle være nok, er den innlånte United-backen Danny Simpson ikke spilleberettiget mot sin moderklubb. Simpson deler dermed skjebne med midtbanespiller Keith Andrews, som like før overgangsvinduet stengte ble hentet fra Paul Inces forrige klubb, MK Dons. På det tidspunktet i sesongen hadde han allerede spilt Ligacupfotball, og dermed er Andrews «cup-tied» inntil neste sesong.

Troppen

Robinson, Brown, Simpson, Ooijer, Samba, Nelsen, Emerton, Khizanishvili, Warnock, Mokoena, Olsson, Tugay, Treacy, Gamst Pedersen, Roberts, Derbyshire, Villanueva, Santa Cruz, Fowler, McCarthy.

Blackburns 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

30. nov.

Portsmouth

PL

B

2-3

23. nov.

Tottenham

PL

B

0-1

15. nov.

Sunderland

PL

H

1-2

12. nov.

Sunderland

LC

B

2-1

9. nov.

Chelsea

PL

H

0-2

UNITED

Etter tre bortekamper på rappen skal United endelig i aksjon igjen på eget gress. Det skjer nok med et temmelig omkalfatret lag i forhold til det som tidvis spilte ut Manchester City for tre dager siden. Det betyr at ungdommen står overfor en ny sjanse til å få vist frem mer av hva som bor i dem. Tenåringer som Rodrigo Possebon og Danny Welbeck, samt Darron Gibson (21) og – ikke minst – «Angolas sorte perle», Manucho (bildet), vil sannsynligvis få kortere eller lengre spilletid. Ja, kanskje byr det seg også en sjanse for James Chester og Tom Cleverley.

Samtidig skal vi huske på at det tross alt står om en semifinaleplass her, så spillere med litt mer erfaring vil nok heller ikke være mangelvare blant Sir Alex’ utvalgte.

Skader og suspensjoner

Cristiano Ronaldo må stå over etter søndagens utvisning på City of Manchester, og likeså Wes Brown (ankel). Scholes er på god vei tilbake etter sin skade, og kan muligens bli å se i kveldens kamp. Brown derimot, må nok vente noen uker til før han får klarsignal etter ankeloperasjonen.

Kaptein Gary Neville, som har vært ute siden han ble lyskeskadet i forrige rundes oppgjør mot Queens Park Rangers, kan imidlertid bli å se mot Blackburn; han er i hvert fall innlemmet i den foreløpige troppen, en tropp som for øvrig ser slik ut:

Troppen

Foster, Kuszczak, Rafael, Evans, Neville, Chester, Vidic, O’Shea, Nani, Park, Fletcher, Anderson, Possebon, Gibson, Cleverley, Scholes, Giggs, Tevez, Welbeck, Manucho.

Som vi ser er spillere som Edwin van der Sar, Rio Ferdinand, Michael Carrick, Dimitar Berbatov og Wayne Rooney utelatt, men det skyldes etter alt å dømme mer et visst behov for en pust i bakken, enn skadeplager.

Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

30. nov.

Manchester C.

PL

B

1-0

25. nov.

Villarreal

CL

B

0-0

22. nov.

Aston Villa

PL

B

0-0

15. nov.

Stoke

PL

H

5-0

11. nov.

QPR

LC

H

1-0

Statistikk

Det er tredje gang United og Blackburn står overfor hverandre i Ligacup-sammenheng. Ved de to foregående tilfellene har klubbene møttes i semifinalen, og dermed i dobbeltoppgjør, som begge har resultert i finaleplass for Sir Alex’ mannskap. I 2003 endte cupeventyret med Liverpool-seier 2-0 på Millennium Stadium i Cardiff, mens United i 2006 satte turneringspunktum med 4-0-seier over Wigan på samme arena.

De foregående Ligacup-møtene med Blackburn (United nevnt først):

Sesong

H/B

Res.

Målscorere

2005/06

B

1-1

Saha

H

2-1

Van Nistelrooy, Saha

2002/03

H

1-1

Scholes

B

3-1

Scholes 2, Van Nistelrooy (str.)

Les også: Blackburn-kampen IKKE på tv

Powered by Labrador CMS