Kanarigult bananskall?

PREVIEW: United får tirsdag besøk av Norwich City i ligacupens fjerde runde.

Publisert Sist oppdatert

16 lag er igjen i ligacupen, og United er ett av dem. Arsenal og Chelsea møter hverandre, Liverpool er allerede ute, og Manchester City har en trekning (borte mot Newcastle) er noen hakk tøffere enn Uniteds.

Veien mot Wembley er ikke så veldig lang, og mange tøffe konkurrenter kan være borte før femte runde – kvartfinalen. Men først må Norwich beseires på Old Trafford på tirsdag klokka 20.45 (norsk tid). Kampen blir sendt på TV 2 Sport Premium 3.

United har møtt Norwich i ligacupen tre ganger før, og ingen av de kampene endte med rød jubel.  Norwich har vunnet to, og det ble uavgjort én gang. Forrige gang var i 1979, da Norwich smadret United 4-1 på Carrow Road. Men United har vunnet ligacupen fire ganger mot Norwichs to finaletriumfer – men at en klubb som United har vunnet flere ganger er vel egentlig å forvente.

Forrige gang lagene møttes var i mars, da Shinji Kagawas hat-trick senket Norwich sammen med et Rooney-langskudd rett før slutt. Men United har fått problemer i alle de andre tre kampene mellom lagene etter at Norwich returnerte til Premier League. I fjorårets bortekamp ble det tap, mens det i de to Norwich-kampene i 2011/12 endte med knepne seiere i kamper der Norwich like godt kunne tatt poeng. På Carrow Road avgjorde Ryan Giggs i siste minutt den gang.

United har vunnet ti av sine siste elleve hjemmekamper i ligacupen. Norwich har blitt slått ut åtte ganger på ni forsøk når de har spilt borte mot et lag fra samme divisjon i ligacupen, melder BBC.

United

United vant knepent mot Real Sociedad og Stoke sist uke, og spilte helgen før det uavgjort mot Southampton etter et frustrerende utligningsmål helt mot slutten. Det er ikke et direkte sprudlende United-lag en har fått se i det siste, selv om det var en del gode tendenser mot Real Sociedad.

Wilfried Zaha imponerte i sesongoppkjøringen.
Får Wilfried Zaha starte mot Norwich?

Selv mot Liverpool i forrige runde valgte Moyes å ta sjansen på å gjøre flere endringer, så noen endringer må vi nok vente oss igjen. Robin van Persie var tilbake mot Stoke etter å ha hvilt mot Real Sociedad, og tåproblemene gjør kanskje at Moyes igjen velger å bruke andre spissalternativer. Kanskje er dette også en kamp der det kan passe å hvile Wayne Rooney før det kommer flere tøffe kamper fremover. Danny Welbeck har slitt med en skade, og er nok tvilsom, mens Tom Cleverley returnerte mot Stoke uten å klare seg veldig godt. Spillere som Wilfried Zaha og Adnan Januzaj burde ha gode sjanser til spilletid, og førstnevnte spesielt kunne nok trengt det.

Phil Jones og Jonny Evans har vært midtstopperparet i det siste, og hvem som spiller der blir et annet interessant spørsmål før denne kampen. Ferdinand og Vidic har slitt med småskader, men Evans og Jones har ikke gjort seg bort i deres fravær. Spillere som Büttner og Fabio ønsker nok gjerne å spille på United-backen i en kamp som dette, siden spill der i Premier League er nokså usannsynlig fremover.

Siste fem kamper: 

  • Stoke (h) 3-2
  • Real Sociedad (h) 1-0
  • Southampton (h) 1-1
  • Sunderland (b) 2-1
  • Shakhtar Donetsk (b) 1-1

Norwich City

Dette er den første av to turer til Manchester for Norwich denne uka. Lørdag venter Manchester City på Eastlands, der Norwich faktisk vant i mai i den siste serierunden.

Norwich er nærmeste skadefrie, og ingen i førsteelleveren ser ut til å være skadet, men det gjenstår å se hvor høyt ligacupen blir prioritert.

hughton2332
Norwich-manager Chris Hughton.

Chris Hughton er under press etter en skuffende sesongstart der verken spillet eller poengfangsten har vært like god som ønsket. Med kjøp som for eksempel Ricky van Wolfswinkel, Gary Hooper og Leroy Fer var Norwich forventet å heve seg denne sesongen, men hittil er det nok bare Leroy Fer som virkelig har slått til. Fer var for øvrig foregående helg involvert i en kontrovers da han prøvde å score heller enn å spille ballen til Cardiff i etterkant av at Cardiff hadde spilt ballen ut til kast på grunn av en Norwich-skade. Ballen gikk i mål, men ble annullert fordi dommer Mike Jones mente at han ikke hadde gitt klarsignal til å sette i gang spillet igjen.

Norwich ligger på 18. plass etter ni kamper, med bare Sunderland og Crystal Palace bak seg. Mot Cardiff sist skapte de uansett mange sjanser, og burde vunnet. I tillegg har de scoret mye mål i ligacupen hittil i de to kampene de har spilt i turneringen. Først ble Bury slått 6-3, så ble Watford slått 3-2.

Norwich har ikke vunnet på Old Trafford siden 1989, noe vi får håpe at er en setning som kan sies også etter tirsdagens kamp.

Siste fem kamper:

  • Cardiff (h) 0-0
  • Arsenal (b) 1-4
  • Chelsea (h) 1-3
  • Stoke (b) 1-0
  • Watford (b) 3-2

Dommeren

friend_kevin

Friend dømte United sist i Sunderland i slutten av mars, da et selvmål (etter et Van Persie-skudd) sikret United-seier i en svært viktig bortekamp. Den Leicester-bosatte dommeren dømte også bortekampene mot Fulham (1-0 i favør United) og Aston Villa (3-2 til United) i fjor, mens forrige gang han dømte på Old Trafford var hjemmekampen mot Fulham i august 2012.

Mens United vant alle kampene Friend dømte i fjor, så gikk det verre for Norwich: De tapte den ene gangen han dømte de kanarigule, mot Aston Villa i mai.

Powered by Labrador CMS