På vei mot Wembley?

PREVIEW: Mark Hughes og Stoke er neste hinder på Uniteds vei mot ligacupfinalen.

Publisert Sist oppdatert

United har hatt et strålende overtak på Stoke City siden de rykket opp fra The Championship i 2008. På elleve kamper har United vunnet ti av dem, flere av dem svært overbevisende.

Seieren mot Stoke i oktober var ikke spesielt overbevisende, for der så Stoke lenge ut til å vinne, men sene mål fra Wayne Rooney og Javier Hernández ordnet United-seier etter at Stoke ledet 2-1 på Old Trafford med mindre enn et kvarter igjen.

Den ene kampen United ikke har vunnet mot Stoke etter opprykket, endte uavgjort 1-1 på Britannia Stadium. En imponerende statistikk av United, spesielt med tanke på hvor mye andre storlag har slitt mot Potters.

Stoke bare tapt én av sine åtte ligahjemmekamper. Siden de har møtt Manchester City og Chelsea på hjemmebane er det kanskje ikke så rart at de har et tap, men tapet kom overraskende nok ikke mot noen av dem, men derimot mot Norwich.

Forrige United-tap mot Stoke var for over 20 år siden, og det var i nettopp ligacupen. Stoke, som ble ledet av ex-red Lou Macari, vant 2-1 mot United i september 1993.

Det er på tide med en hjemlig finale på Wembley igjen. Stoke City er første hinder.

Stoke City

Robert Huth er bekreftet skadet av Mark Hughes, mens Matthew Etherington nå skal være skadefri. Charlie Adam har hatt en liten skade, men ble ikke nevnt på Hughes’ pressekonferanse.

Ellers tyder alt på at Hughes vil stille med sitt sterkeste lag mot United – muligens med ett unntak. Thomas Sørensen har en avtale som tilsier at han skal spille i cupkamper, og det er derfor ventet at han stiller igjen. Vi snakket tirsdag kveld med nestlederen i Stokes norske supporterklubb (se link til venstre), og han forventet følgende lag:

inni_sak_asmir_begovic_stoke
BENKET: Begovic, Stokes strålende keeper, kan fort bli benket mot United.

Sørensen – Cameron, Shawcross, Wilson, Pieters – Walters, N’Zonzi, Whelan/Adam, Ireland, Arnautovic/Assaidi – Crouch/Jones.

Formen til Stoke er ganske god. Det har kun blitt ett tap i løpet av åttekampersperioden siden Potters tapte mot United i oktober, færre enn United har hatt, altså. Samtidig er det bare to av kampene som har endt med Stoke-seier, på hjemmebane mot Sunderland og Chelsea, mens fem av kampene ble uavgjort. Tapet kom mot Everton, i en kamp der Stoke var fryktelige.

En 13. plass, med fem poeng ned til nedrykksstreken, må sies å være godkjent etter en høst der spillestilen har endret seg fra Pulis-perioden.

Manchester United

United har slått tilbake med viktige seiere mot Shakhtar Donetsk og Aston Villa etter en svært tøff periode, og det er bare ti poeng opp til serieleder Arsenal etter helgens kamper. I denne kampen kan United åpenbart ikke knappe innpå, siden det er en ligacupkamp, men kampen er viktig likevel. Moyes vil nok gjerne føre United til en finale i sin første sesong, og siden dette er en kvartfinale er ikke United så langt ifra.

Anders Lindegaard stod i mål i forrige ligacupkamp, og er sikkert ment å spille i en del cupkamper siden David de Geas posisjon nå er så solid at det blir få muligheter for dansken i ligaen. Spørsmålet for Moyes nå er hvor høyt ligacupen skal prioriteres, og om han stoler nok på Lindegaard til at valget faller på han.

Nemanja Vidic skal være tilbake, men har nok av konkurrenter å kjempe mot i United-forsvaret etter at United har holdt nullen de to siste kampene. Ferdinand-Evans og Jones-Evans har vært de to midtstopperduoene som har klart det, etter at United før dette ikke hadde holdt nullen siden seieren mot Arsenal i tidlig november.

Alexander Büttner spilte forrige ligacupkamp, og var også en del av laget som holdt nullen mot Shakhtar Donetsk, og kan fort være aktuell til innsats igjen. Fabio har fått lite spilletid, men var på benken mot Aston Villa, og kanskje får han endelig sjansen på høyrebacken fra start igjen. Det er lett å glemme at han startet Champions League-finalen mot Barcelona i mai 2011, etter en god vår på høyrebacken.

Aston Villa v Manchester United - Premier League
Darren Fletcher var tilbake sist, er han klar for å spille mer?

På den sentrale midtbanen var det Giggs og Cleverley som startet sist, med Darren Fletcher som alternativ på benk. Er Fellaini spilleklar? Klarer Fletcher å spille fra start? At en spiller som Anderson må starte slike kamper om han skal kunne ha en fremtid i Manchester United er nok i alle fall helt sikker, og da bør han også overbevise. På kantene er det som vanlig litt bingo, men etter flere kamper på rad fra start får kanskje Januzaj hvile, og det mest spennende er kanskje å se om Wilfried Zaha får tillit fra start.

På topp la Danny Welbeck inn en brukbar søknad om å få spille mer helt øverst i kampen mot Aston Villa, og Javier Hernández har nok lyst på spilletid også – og der hjelper kanskje at han har scoret viktige mål mot Stoke før. Wayne Rooney er åpenbart førstevalg i angrepsrekka mens Van Persie er ute, men kanskje får han hvile her? Shinji Kagawa har vært syk, og om han er frisk er han naturligvis et alternativ både på kanten og i rollen bak spydspissen.

Dommeren

Arsenal v Aston Villa
FULL KONTROLL: Mark Clattenburg dømmer cupkampen mellom Stoke City og Manchester United.

Det er ikke lenge siden Mark Clattenburg var involvert i en United-kamp, for han var faktisk fjerdedommer på Villa Park på søndag. Etter den kampen kritiserte Moyes dommerne for å overse motspilleres forsøk på å sparke Januzaj ut av kampene.

Clattenburg har dømt United to ganger denne sesongen, og det har endt med to seiere mot rivaler. Den ene gangen var i ligacupkampen mot Liverpool, som jo endte med 1-0-seier etter et Hernández-mål, mens den første kampen han dømte United i denne sesongen var 2-0-seieren mot Wigan i Community Shield.

Også i fjorårssesongen ble det seier i de to kampene han dømte United, den ene av dem skandalekampen mot Chelsea på Stamford Bridge. En rekke rare avgjørelser begge veier, pluss rasismebeskyldninger som han senere ble frikjent for, førte til at Clattenburg fikk mer fokus enn kampen i seg selv.

Clattenburg har dømt United mot Stoke to ganger tidligere. I mai 2010 vant United 4-0 til ingen nytte, siden Chelsea også vant og dermed tok ligatittelen. I januar 2011 vant United 2-1 mot Stoke – igjen med Clattenburg som dommer.

Powered by Labrador CMS